2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsõoktatási ösztöndíjakraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-06 10:11:35
November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsõoktatási ösztöndíjra a 2014/15-ös tanév tavaszi és a 2015/16-os õszi félévére. Az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetû, szociálisan rászoruló fiatalok felsõfokú tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében.

Az Emberi Erõforrás Támogatáskezelõ honlapján közzétett tájékoztató szerint az ösztöndíjra hátrányos helyzetû hallgatók jelentkezhetnek, akik felsõoktatási intézményben nappali tagozatosként alap- vagy osztatlan képzésen, mesterképzésen vagy felsõfokú, illetve felsõoktatási szakképzésen tanulnak, finanszírozási formától függetlenül.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetû, a felsõoktatásban részt vevõ hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsõoktatási intézményben (felsõoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejû (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

A többszintû támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erõforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsõoktatási intézményi költségvetésben megjelenõ elkülönített forrás.

Évente több mint 34 ezer pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2,45 milliárd forint ösztöndíjként történõ folyósítását jelenti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!