2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsõoktatási ösztöndíjra a 2014/15-ös tanév tavaszi és a 2015/16-os õszi félévére. Az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetû, szociálisan rászoruló fiatalok felsõfokú tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében.


Novemberi testületi ülésén döntött Berettyóújfalu önkormányzata arról, hogy a 2012-ik évi költségvetésbõl elkülönített ötmillió forintot megemeli 840 ezer forinttal, mivel a beérkezett pályázatok elbírálásakor kiderült: még 28 diák lenne jogosult a Bursa Hungarica Felsõoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer keretében nyújtandó támogatásra.

Szeptember 29-én ülésezett a képviselõ testület

A napirendi pontok tárgyalása elõtt került sor a Kulturált Lakókörnyezetünkért díj átadására. Király Sándor, a településfejlesztési bizottság elnöke elmondta: 19 éve tart a nemes mozgalom, melynek eredményeként a mostani - Boruzs Imre, Balázs József Kovács Károlyné alkotta - bizottság megtekintette és elbírálta a 9 pályázatot. Hat oklevelet és három díjat nyújtott át az elnök: I. Szénási Sándor, Wesselényi u. 42. II.. Dorogi Lajos, Budali Nagy Antal u. 4. III.. Dúró Kálmán, Arany János u. 14. szám alatti lakosok portája lett.

 

Idén is ösztöndíjjal támogatja az Önkormányzat a hátrányos helyzetû, szociálisan rászoruló fiatalokat a Bursa Hungarica pályázat keretében. 180 diáknak kívánnak segítséget nyújtani – és remélik, ezúttal fel tudják tölteni a keretet.

« 1. oldal »