2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
180 diák részesülhet a Bursa Hungarica ösztöndíjbólForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-11-25 13:53:42
Novemberi testületi ülésén döntött Berettyóújfalu önkormányzata arról, hogy a 2012-ik évi költségvetésbõl elkülönített ötmillió forintot megemeli 840 ezer forinttal, mivel a beérkezett pályázatok elbírálásakor kiderült: még 28 diák lenne jogosult a Bursa Hungarica Felsõoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer keretében nyújtandó támogatásra.

Tájékoztatást hallgatott meg és fogadott el a testület a 2011. I-III. negyedéves gazdálkodásról, majd a 2012. évi költségvetés koncepciójának vitája következett. Továbbra is legfontosabb a város és intézményeinek biztonságos mûködtetése, a kiadások csökkentése, a bevételek növelése.

Pattyán Lászlónénak, a BERÉPO Kft. ügyvezetõ igazgatójának nyugdíjba vonulása alkalmából Muraközi István polgármester virágcsokrot ás emléklapot nyújtott át. A képviselõ testület Karalyos Krisztina személyében megbízta az új ügyvezetõ igazgatót az intézmény vezetésével.

A déli városrész belvízelvezetõ rendszerének kiépítésére 300 millió forint összegre pályázatot nyújt be az önkormányzat az ÉAOP keretében. A tízszázalékos önerõt az önkormányzat állja. Ezzel a korábbi évek belvízvédelmi készültséggel összefüggõ kiadásainak jelentõs mértékû csökkentése várható, ugyanakkor az ott lakók életkörülményei is nagymértékben javulnak.

Az önkormányzat a következõ évek legfontosabb fejlesztési irányának tartja a geotermikus fûtési rendszer bevezetését. Ennek érdekében megvalósíthatósági tanulmányt készíttet. A pályázat elnyerése esetén, a jelenleg meglévõ 63 Celsius fokos termálkút szivattyúval kiegészítve, alkalmas lenne a távhõrendszer kiszolgálására, és csak a visszasajtolásra kellene új kutat fúrni. Ezzel nemcsak a város intézményeinek fûtése oldódna meg, hanem a József Attila és a Bessenyei Lakótelepeken lévõ távfûtött lakások fûtése is. Töredékére lehetne csökkenteni a fûtési költségeket – derült ki az elõterjesztésbõl.

A testületi ülésen elhangzott még, hogy a Bihari kistérség is részt vesz abban az országos Start Közfoglalkoztatási Programban, melynek köszönhetõen közel ezer ember – 994 – foglalkoztatása kezdõdött meg november 15-én. Elsõsorban a mezõgazdasági területeken – dûlõutak rendbetételén, árkok tisztításában – álltak munkába a közfoglalkoztatásban részt vevõk.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!