2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Internetadó – Orbán: ebben a formában nem lehet bevezetni az adótForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-02 18:58:39
Az emberek megkérdõjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerûségét, ezért az ebben a formában nem vezethetõ be, így módosítani kell a parlament elõtt fekvõ adótörvény-javaslatot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

A kormányfõ indoklásul azt mondta: azért nem vezethetõ be az új adótípus ebben a formában, mert kialakult “egy félelmeket elõhívõ vízió”, amely kezelhetetlenné teszi a vitát, vagyis “a vita félrecsúszott”, “nincs meg a közös alap”; hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni – mert “a távközlés áthúzódik az internetre” -, ráadásul ezt is a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük.

Az emberek azonban megkérdõjelezik az egész ésszerûségét, “ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit sem” – fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta: a kormánynak el kell fogadnia, hogy az ésszerûség mércéjével meg kell mérni minden intézkedést, és ha az embereknek nemcsak hogy nem tetszik egy lépés, hanem ésszerûtlennek is tartják azt, akkor nem szabad megtenni. “Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor közölte egyúttal, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetrõl, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekrõl, mert “választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkezõ hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe”. A konzultáció vége 2015 elsõ negyedévének, félévének végére várható – fûzte hozzá.

A kormányfõ a rádiómûsorban kiemelte, továbbra is cél, hogy legkésõbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhetõ legyen a szélessávú internet, az errõl szóló megállapodásokat a szolgáltatókkal már megkötötték. Ez egy több száz milliárd forintos projekt, és “ezzel Európa élmezõnyébe fog Magyarország kerülni” – közölte a miniszterelnök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!