2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Négyszázhatvan új kerékpárt kapott a polgárõrség a rendõrségtõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-09 13:24:16
Négyszázhatvan új kerékpárt kaptak a polgárõr egyesületek az Országos Rendõr-fõkapitányság Országos Balesetmegelõzési Bizottságtól (ORFK-OBB). A 37,4 millió forintból megvásárolt bicikliket hétfõn adták át Budapesten.

Az ünnepségen Papp Károly országos rendõrfõkapitány felidézte: a tavasszal tett ígéretet arra, hogy az ORFK-OBB támogatja a polgárõrök balesetmegelõzési, bûnmegelõzési munkáját, és kerékpárokat, illetve motorokat szereznek be. Jelezte: a jövõ év elsõ negyedévében 16 millió forint értékben 30 motorkerékpárral járulnak hozzá a polgárõr egyesületek közterületi szolgálatellátásához, és ettõl az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének további javulására számít.

Az országos fõkapitány úgy értékelte: Magyarországon a közrend és a közbiztonság az idén is szilárd és szélsõségektõl mentes volt, amihez a polgárõrség munkája is hozzájárult.
Túrós András, az Országos Polgárõr Szövetség elnöke a kétezer polgárõr egyesület és a mintegy 50 ezer, igazolvánnyal rendelkezõ polgárõr nevében megköszönte a támogatást.

Elmondta: a polgárõrségnek 1500 gépjármûve van, döntõ többségüket a rendõrség adta, a mostani fejlesztéssel pedig mintegy 800-ra nõtt a kerékpárjaik a száma, és mindet a rendõrségtõl kapták. Mindez azt jelenti, hogy a rendõrség gondoskodik a polgárõrségrõl, amelyet a rendõrség civil szervezetének nevezett.

Túrós András arról is beszélt, hogy jövõre 1 milliárd 50 millió forinttal támogatja a költségvetés a polgárõrséget, és már harmadik éve több mint egymilliárdos a támogatásuk. Úgy véli, ezt minden polgárõrnek tisztességes, aktív szolgálattal kell meghálálnia.

A fehér, "polgárõrség" feliratú kerékpárokkal járõrszolgálatot fognak ellátni a polgárõrök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!