2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Január 8-ig lehet módosítani a keresztféléves eljárás adataitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-04 12:42:18
Január 8-ig ellenõrizhetik, módosíthatnak adataikon és egy alkalommal a sorrenden a keresztféléves jelentkezõk az e-felvételi rendszerén keresztül.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a felvételizõknek ellenõrizniük kell, hogy minden jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltöltöttek-e, mert az esetleges pótlás szükségességérõl külön értesítést nem kapnak. Ha van még hiányzó dokumentum, azt legkésõbb január 8-ig fel kell tölteniük. Akiknek az elektronikus benyújtásra nincs lehetõségük, postán is küldhetik a dokumentummásolataikat az Oktatási Hivatal címére: 1443 Budapest, Pf. 220-ra.

Szintén 2015. január 8-ig van lehetõség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetõségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a felvételizõk preferencia-sorrendje, ami alapján a jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes sorrendet módosítani, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra sikertelennek számít a jelentkezés.

Akik meggondolták magukat és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, azoknak a sorrend módosítása helyett elõnyösebb a jelentkezési hely visszavonását - törlését - választaniuk. Ez ugyanis nem számít bele az egyszeri sorrendmódosításba, és így arra van még lehetõség - olvasható a tájékoztatóban.

A februárban induló keresztféléves képzésekre közel hatezren jelentkeztek közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg elsõ helyen. A tájékoztatás szerint az elsõhelyes jelentkezéseket nézve 4971-en mesterképzést jelöltek meg, 665-en alapképzést, 156-an felsõoktatási szakképzést választottak, osztatlan mesterképzést pedig 35-en céloztak meg elsõ helyen. Szintén az elsõhelyes jelentkezéseket figyelembe véve, 4773-an jelöltek meg állami ösztöndíjas mesterképzéseket. (A 2015. évi keresztféléves felsõoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket indíthattak az intézmények..

A jelentkezõk szakválasztása alapján az elsõhelyes kérelmeknél (függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtõl) mind az alap-, mind pedig a mesterképzésnél elmondható, hogy fõleg a gazdaságtudományok és a mûszaki képzési területek szakjai a legnépszerûbbek. Alapképzésen a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel és az emberi erõforrások szakok kerültek dobogóra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!