Utolsó módosítás: 2015-01-08 17:45:12 |
|
Hogyan lehet melegebb a lakásunkban, ha fával tüzelünk? A következõ tippek betartásával. 1, U-alakba a fát
Az elõzõ tûzgyújtás után megmaradt hamut takarítsuk ki a fûtõtérbõl, viszont egy keveset hagyjunk benne, mert akkor a fa gyorsabban meggyullad és a tûz hõje is hamarabb emelkedik. Három tuskót U-alakba helyezzünk el úgy, hogy kettõ párhuzamos legyen egymással, míg a harmadik a fûtõtér oldalával. Gyújtósként tegyünk a tuskókra szintén U-alakba néhány aprófát, illetve újságpapírt, mivel ezek könnyebben meggyulladnak.
2, Aprófa a hasábokra
Egy gyufával gyújtsunk meg egy darab újságot vagy kartonpapírt és tegyük a vékony ágakra. Öt perc elteltével nézzük meg, hogy a tûz átterjedt-e a fahasábokra. Ha a tûz nem ég eléggé, akkor kevés aprófát használtunk, ezért tíz perc elteltével még tegyünk rá két-három ágat.
3, Hevítsük a parazsat
A következõ egy órában húszpercenként tegyünk a tûzbe egy-egy darab fát, ami jobban felhevíti a parazsat.
4, Ne legyen nyers
Amikor a fák már együtt égnek, egy fél óra elteltével tegyünk a fûtõtér hátuljába egy darab fát, de ügyeljünk rá, az soha ne legyen nyers, különben kiolthatja a lángokat.
5, Tartsuk életben a tüzet
Amikor a fák háromnegyed része elégett, a tûz életben tartásához tegyünk a fûtõtérbe egy tuskót, valamint négy-öt ágat, aminek köszönhetõen újra erõsebben ég a tûz.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|