2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Emmi: megalakulnak a megyei egészségügyi egyeztetõ bizottságokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-25 09:42:45
Ezen a héten megkezdik munkájukat a megyei egészségügyi egyeztetõ bizottságok annak érdekében, hogy áttekintsék az adott megye/térség egészségügyi ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják a lehetõ legoptimálisabb mûködési kereteit - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának egészségügyért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint minderre azért van szükség, hogy a biztonságos betegellátás mellett sikerüljön az intézmények adósságállományának növekedését megállítani, a jelenlegi tendenciát megfordítani.

Elsõként Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyeztetõ bizottságai alakulnak meg.

Az egyeztetéseken az államtitkárság, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minõség-és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), a megyei kormányhivatalok, valamint a kórházak vezetõi, képviselõi vesznek részt - olvasható a közleményben.

A tárca kiemelt célja a minõségi, magas színvonalú betegellátást nyújtása, valamint az, hogy rendelkezésre álljanak azok a személyi és tárgyi feltételek, amelyek biztosítják mindezt - fogalmaztak.

Az egészségügyért felelõs államtitkárság emlékeztet arra is, hogy a kórházak pénzügyi problémáinak kezelésére a céltartalékok között 60 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyet a tartozásállománnyal összefüggõ gazdálkodási nehézségek rendezésére használhatnak fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!