2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Megrögzött zaklatót vett õrizetbe a rendõrségForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-20 10:24:00
A debreceni rendõrök távoltartást rendeltek el a volt élettársát zaklató férfival szemben, mivel azonban azt is megszegte, így szabálysértési õrizetbe vették.

A Debreceni Rendõrkapitányság zaklatás, rongálás, garázdaság és könnyû testi sértés megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat B. Sándor helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. február 4-én 17 óra körüli idõben Debrecenben, a Csapó utcai bevásárlóközpont játszóházában B. Sándor minden elõzetes szóváltás nélkül megütötte volt élettársát, majd távozott a helyszínrõl. Ezt követõen aznap este fél 11 körül megjelent a 32 éves nõ debreceni, Arany János utcai háza elõtt, ahol betörte az egyik ablaküveget és be akart jutni a lakásba. A megrémült nõ telefonon kért segítséget a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányságtól, amit a férfi meghallott, ezért elmenekült.

A bejelentést követõen a rendõrök adatgyûjtést és tanúkutatást végeztek, majd a Külsõ vásártéren elfogták a 33 éves helyi férfit, akit bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállítottak a városi rendõrkapitányságra. A sértett elõterjesztette magánindítványát a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

A nõ 2015. február 17-én 12 órakor ismét bejelentést tett a Debreceni Rendõrkapitányságon arról, hogy volt élettársa õt továbbra is személyesen és telefonon is zaklatja.

A rendõrök 14 óra 50 perckor otthonából állították elõ B. Sándort, akit a nyomozók a történtekrõl kihallgattak. Ezt követõen szabadon távozhatott. A sértett kérésére a Debreceni Rendõrkapitányság ideiglenes megelõzõ távoltartást rendelt el a férfival szemben.

A férfi aznap 22 óra 15 perckor újra megjelent a nõ lakásánál és megpróbált bebújni a korábban betört ablakon, de a n észrevette és ismét a rendõrség segítségét kérte. B. Sándor ezt meghallva elszaladt. A férfi késõbb ismét visszatért a sértett lakásához és ház falát kõvel dobálta meg, majd távozott. Másnap reggel a nõ iskolába vitte gyermekét, amikor volt élettársa a Ságvári utcán kiabálni kezdett vele, ezért újra tárcsázta a rendõrséget.

A rendõrök elfogták 33 éves férfit, akit távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt elõállítottak a városi rendõrkapitányságra, ott pedig  meghallgatását követõen szabálysértési õrizetbe vették. A helyi lakos 72 órán belül bíróság elé áll.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!