2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Jegyzet: Ki mint vet, úgy arat?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-24 19:59:33
A minap kapott szárnyra a hír, mely szerint gazdák garmadája bukhatja el az uniós (a terménydiverzifikációhoz és a zöldítéshez kötött) támogatást, ami hektáronként 81,3 euró. Alaposan felkavarta az állóvizet az agrarszektor.hu-n megjelent, majd több médium által átvett írás, melynek szerintem nagyobb lehet a füstje, mint a lángja. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Az agrároldalon megjelent cikk szerint egyes (névtelenségbe burkolózó…) gazdálkodók a Földmûvelésügyi Minisztériumot okolják, hogy az nem tájékoztatta õket megfelelõen a januártól hatályba lépett változásokról.

Ezt a sarkos kijelentést megcáfolnám, hisz a tárca ezzel összefüggésben még 2014 februárjában kiadta legelsõ közleményét, melyet egyébként lapunk is lehozott. Sõt, a megyei agrárgazdasági kamara is több fórumon beharangozta a várható változásokat, de a falugazdászok révén is igyekeztek minél több gazdálkodót figyelmeztetni.

Félreértés ne essék: sajnálom azokat, akik nem az uniós elõírás szerint jártak el a vetési idõszakban, és így vagy úgy, de elesnek az uniós támogatástól. Ám korántsem biztos az, hogy mindig csak a fejétõl bûzlik a hal…

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!