2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Mit ehet, aki állandóan ül?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-02 13:15:12
Az íróasztal mellett észrevétlenül lopakodhatnak ránk a felesleges kilók.

Az ülõmunkához nem kell sok energia és bõséges ebéd.

 

A nap végére még az íróasztal mellett üldögélve is el lehet fáradni, de ez csak szellemi kimerültség. Aki nem mozog, alig fogyaszt energiát. Ráadásul, ha napközben egy rendes ebédre sem jut idõ, az esti habzsolás biztos hízókúra lesz. Csak az tarthatja a formáját (a súlyát), aki elõre gondoskodik az ebédjérõl és az egészséges, kalóriaszegény vacsorájáról -írja a kiskegyed.hu.


Jelszó: koncentráció

Íróasztal melletti ebédre a legalkalmasabb egy könnyû saláta. Az A-, C- és E-vitaminban, illetve szelénben gazdag fogás az ülõ foglalkozásúaknál gyakori gerincproblémák megelõzésére is jó. A narancs- és sárga színû gyümölcsök és zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak A- és C-vitamint, az avokádó, a dió, a mogyoró és az olívaolaj pedig kitûnõ E-vitamin-forrás. Mindezekre szükség lesz az egész napos koncentrációhoz.

A salátát érdemes otthon, reggel elkészíteni, hogy ezzel ne teljen az ebédidõ. Az öntetet külön edénybe tegye, és ebéd elõtt fél órával keverje a salátához.

Nem elvesztegetett idõ!

Még akkor is szakítson idõt arra, hogy nyugodtan megebédeljen, ha úgy érezi, elúszik a rengeteg tennivalója miatt. A kollégák társaságában töltött percek ellazítják, s ettõl az emésztése is jobb lesz. Ne felejtsen el megfelelõ mennyiségû folyadékot fogyasztani: legalább 2–2,5 liter teát, ásványvizet, gyümölcslevet kortyoljon el nyolc óra alatt.

Túlélõcsomag: csokoládé helyett gyümölcsök

Bosszantják az ügyfelei? Ne fojtsa a bánatát édességekbe, ne vezesse le a feszültségét folyamatos nassolással! Dobjon ki a fiókjából minden cukorkát, csokis kekszet, csipszet. Legyen helyette raktáron korpás vagy zabos keksz, néhány darab aszalt gyümölcs, egy-két alma vagy pár szem mandula, dió. Egy csésze zöld tea nemcsak felfrissíti, de amíg elkészíti, megnyugszik, és az ital bizonyítottan rákmegelõzõ hatású is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!