2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Három játékost és egy szakvezetõt hallgatnak megForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-09 10:10:52
A sportszankciókat az MLSZ, a büntetõket pedig a NNI fogja kiszabni.  

Kedden délután három játékost és egy szakvezetõt is meghallgat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a közelmúltban kirobbant nemzetközi bundabotránnyal kapcsolatban - mondta a Sport- és Turisztikai Bizottság kedd délelõtti ülése után újságírók elõtt az MLSZ elnöke.

 

Kisteleki István azt nem árulta el, hogy kikrõl van szó, és találgatásokba sem akart bocsátkozni arról, hogy mi történik, ha bebizonyosodik a bûnösségük. A sportvezetõ annyit árult el, hogy a sportszankciókat az MLSZ, a büntetõket pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) fogja kiszabni. Kisteleki István kijelentette: nem érzi magát felelõsnek azért, hogy a magyar futball is belekeveredett a bundabotrányba, hiszen ahogy fogalmazott: "a világ tele van csúnya dolgokkal, ez szervezett bûnözés, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség elutasít".

Az ülés után a Sport- és Turisztikai Bizottság elnöke, Bánki Erik is nyilatkozott az újságíróknak. Elmondta: csak részben volt elégedett az ülésen elhangzottakkal. A fideszes képviselõ szerint az lett volna a lényege az ülésnek, hogy felgyorsítsák azt a folyamatot, amely elsõsorban az MLSZ, másrészt a kormány részérõl elindult a bundaügyek felderítése érdekében, ám Bánki Erik erre vonatkozó javaslatát a kormánypárti képviselõk leszavazták.

A politikus intézkedési tervet javasolt, ami fõleg a kormány számára tartalmazott ajánlásokat. A Sport- és Turisztikai Bizottság elnöke emellett keményebben szankcionálná azokat az embereket, akik részt vesznek ilyen bûncselekményekben. Az ellenzéki képviselõ szerint ki kellene zárni a sportfogadási rendszerbõl a profi játékosokat, akik pedig ennek ellenére is részt vesznek a fogadásokban, azokat keményen meg kellene büntetni. Ehhez egyébként részben a sporttörvényt is módosítani kellett volna.

Bánki Erik szerint a kormány részérõl továbbra sincs határozott elképzelés, még mindig arra várnak, hogy a bochumi ügyészségtõl további adatok érkezzenek, holott már bebizonyosodott a magyar futball érintettsége.

Kisteleki István azonban úgy látja, hogy az MLSZ rendkívül hatékonyan és gyorsan intézkedett, és továbbra is arra törekednek, hogy a lehetõ legalaposabb vizsgálatot folytassák le az ügyben. A sportvezetõ azonban hangsúlyozta: minden jogszabályi és törvényi kötelezettséget be kell tartaniuk, ez biztosítja azt, hogy valós képet kapjanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!