2023. február 3. Péntek, Balázs.
 
3,2 millió magyar kap csomagot a NAV-tólForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-26 16:42:53
Február elsejéig még kérhetõ bevallási nyilatkozattal, hogy a NAV készítse el az szja-bevallást. Közben több mint 792 ezren kapnak elektronikus bevallási értesítõt és 3 millió 245 ezer bevallási egységcsomag kerül a postaládákba január második felében.

Február elsejéig a munkáltatótól kapott nyomtatványon, vagy ha nincs munkáltató, a NAV honlapjáról letölthetõ 15NY31 jelû nyilatkozaton kérhetõ, hogy a NAV készítse el az szja-bevallást, tájékoztat közleményében az adóhivatal. Ezzel a lehetõséggel azok élhetnek, akiknek tavaly kizárólag munkáltatóktól származó jövedelmük volt, kedvezményeket nem vesznek igénybe, és az 1+1 százalékot kivéve adójukról nem rendelkeznek.

Hárommillió levél

Bevallási egységcsomagra azok számíthatnak, akik tavaly saját maguk nyújtották be személyijövedelemadó-bevallásukat, vagy a NAV rendelkezésére álló adatok alapján 2015-ben bevallásköteles jövedelemre tettek szert. A csomag tartalma az elmúlt évben benyújtott szja-bevallás típusához igazodik.

Az a 2 millió 272 ezer ember, aki tavaly a NAV internetes honlapjáról letölthetõ programmal készítette el, majd nyomtatás után postán küldte be bevallását, tájékoztató levelet és válaszborítékot kap, míg 973 ezren teljes nyomtatványgarnitúrát vehetnek kézhez a hónap végéig.

A több mint 792 ezer ügyfélkapuval rendelkezõ adózót elektronikus formában értesíti a NAV, azaz internetes tárhelyükre helyezi a bevallás kitöltéséhez szükséges információkat.

A csomag nem kötelez

Fontos, hogy az egységcsomag tartalmától függetlenül választhatók a különbözõ bevallási formák, így bárki – aki a jogszabályi feltételeknek megfelel – tehet akár bevallási nyilatkozatot is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!