2018. március 23. Péntek, Emőke.
 

A bevallási nyilatkozatot választók is rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékáról. Az szja 1+1 százalékáról 2016-ban is csakúgy, mint a korábbi években, május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

Február elsejéig még kérhető bevallási nyilatkozattal, hogy a NAV készítse el az szja-bevallást. Közben több mint 792 ezren kapnak elektronikus bevallási értesítőt és 3 millió 245 ezer bevallási egységcsomag kerül a postaládákba január második felében.

Sok minden olcsóbb vagy ingyenes lett, mikor a 2015-ös év 2016-ba fordult. Már csak 15 százalék a jövedelemadó, a bevallásokat majd a NAV készíti el. Emelkedett a nyugdíj és a minimálbér. Csökkent az új lakások és a sertéshúsok áfája. Egy sor okmányért és hatósági eljárásért már nem kell fizetni. Továbbra is lehet otthon pálinkát főzni, de adózni kell utána. A megyematrica marad, de a rendszer kicsit változik.

Különbséget kell tenni a hosszabb és a rövidebb, turisztikai célú ingatlan-bérbeadás közt. Hosszabb távra nem kell engedély, nem kell számlát adni, de a bevételeket követni kell, szja-t és ehót kell fizetni. A turisztikai bérbeadáshoz közjegyzői engedély és adószám kell.


Jövőre 16-ról 15 százalékra csökken az szja. A változás nemcsak azt jelenti, hogy magasabb nettó bért vihetünk haza, hanem azt is, hogy minden, az szja-törvényben szabályozott jövedelem után kevesebb adót kell fizetnünk. Elsőre talán nem gondolnánk, de a változás miatt még a bankban tartott pénzünk is többet hozhat.

Már megszoktuk, ilyenkor, adóbevallás idején, a különböző szervezetek „bombáznak” bennünket, hogy támogassuk őket a személyi jövedelemadónk egy százalékával. A „nagyok” az újságokban, óriásplakáton, autóbusz oldalán hirdetik magukat. Már ez maga sem lehet egy olcsó mulatság, de biztosan megéri. Dankó Mihály írása.

Idén is sokan az utolsó napokra hagyják az szja-bevallás elkészítését, május 10-ig mintegy 1,7 millió érkezett az adóhatósághoz, miközben a hivatal idén is közel 4,5 milliót vár.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig a hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte az adóhatóság.

Május 20. a 2014. évről benyújtandó személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje; a közelgő határidőre, valamint a várható ügyfélforgalomra tekintettel a bevallások beadásának elősegítésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bevallás utolsó hetében hosszított nyitva tartással áll az adózók rendelkezésére.

A magánszemélyek 2015. május 20-ig rendelkezhetnek befizetett személyijövedelemadójuk 1+1 százalékának valamely civil szervezet, illetve bevett egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére történő felajánlásáról.

A személyi jövedelemadó (szja) kulcsának 1 százalékpontos csökkentésével párhuzamosan megemelik a családi adókedvezmény és az első házasok kedvezményének összegét, így egy átlagkeresetű kétgyermekes családnak jövőre 116 ezer forinttal több jövedelme lesz – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.

Nyakunkon a határidő2015-05-09 09:05:50

A személyijövedelemadó-bevallásokat május 20-ig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz.

Több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését az szja-bevallás elkészítésében.

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. A hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-ig postázza, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi. A munkáltatók szintén április 30-ig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítéséről azoknak, akik azt kérték.

Több mint 375 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében az idén, a hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-áig postázza, illetve az ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi meg – tájékoztatott a NAV hétfőn.

Mintegy 800 ezer adózó vallott március végéig, emellett több mint 375 ezren kérték a NAV segítségét, a beérkezett bevallások nagy részét már feldolgozták, a fennmaradó mintegy 10 százalék javításra szorul - tájékoztatott az adóhivatal.

Május 20-ig papíralapon, vagy elektronikus formában is beadható az adóhatósághoz.

Pótlékmentes lehetőség2015-03-10 19:19:35

A korábbi évekhez hasonlóan a 2014-ről benyújtandó szja-bevallásban is érvényesíthető a pótlékmentes részletfizetés.

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésre kötelezett őstermelőknek, magánszemélyeknek valamint evás egyéni vállalkozóknak február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat.

A magánszemélyek legkésőbb február 16-ig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallást - hívta fel a figyelmet az adóhivatal szerdán.

Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

143 milliót keresett2014-09-22 12:49:02

Idén a régiónkban többen adtak számot a jövedelmükről, mint egy évvel korábban.

Az adórendszert a következő időszakban a stabilitás és a növekedés ösztönzése jellemzi majd, a társasági adót nem kell emelni - mondta az NGM helyettes államtitkára a 180 percben.

Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerződés élt, amelyre ez év elejétől jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény – nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az MTI-nek.

A személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének utolsó napján, május 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Posta Zrt. meghosszabbítja a kiemelt ügyfélszolgálatok, illetve postafiókok nyitvatartási idejét – közölték a szervezetek hétfőn az MTI-vel.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
2015, adakozás, Adó, adóalap, adóbevallás, adóbevallás 2013, adobevallas2013, adócsökkentés, adóelőleg, adóemelés, adókedvezmény, adórendszer, adószám, adózás, Áfa, albérlet, állás, általános forgalmi adó, általános_forgalmi_adó, Apeh, árfolyamkülönbözet, árfolyamrés, bank, Belföldi hírek, bér, béradó, béren kívüli juttatás, bevallás, bevallási ajánlat, Bihari hírek, Binder István, Budapest, család- és népesedéspolitikai akcióterv, családi adókedvezmény, devizahiteles perek, devizahitelesek, diákmunka, egészségügyi hozzájárulás, egészségügyi járulék, egy százalék, egykulcsos adó, egykulcsos adórendszer, egyszerűsített adóbevallás, eho, első házasok, Észak-Alföldi Régió, foglalkoztatás, gazdaság, gyermekvállalás, használtcikk-kereskedelem, határidő, hitelengedés, illeték, IMF, Ingatlan, Ingatlanpiac, INGYENES OKMÁNYOK, iskola, JOGSZABÁLYMÓDOSÍTÁS, kamatadó, kedvezmény, kedvezmények, kereset, közlemény, Kúria, magánszemélyek, megvonások, minimálbér, Miskolc, MNB, munkaadó, munkabér, nagycsaládosok, NAV, nemzetgazdasági minisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ngm, nyári munka, nyesz, nyitva tartás, nyitvatartás, nyugdíj, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjemelés, nyugdíjjárulék, nyugdíjrendszer, offshore, Orbán Viktor, öregségi nyugdíjkorhatár, Pénzügyi szolgátatások, posta, PwC, Stabilitás Megtakarítási Számla, személyi jövedelemadó, személyi jövedelemadó törvény, személyi jövedelemadó-bevallás, személyi jövedelemadózás, személyijövedelemadó, személyijövedelemadó-bevallás, szja 2013, szja-bevallás, SZJA-KEDVEZMÉNY, szolgálati járandóság, szövetkezet, szuperbruttósítás, társadalombiztosítási járulék, törvény, Üzleti negyed, Válság, változások, végtörlesztés
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!