2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
Egyre több magyar lesz szexrabszolgaForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-02-23 09:24:40
Címkék: Bihari hírek
Egyre több magyar fiatal esik áldozatául az emberkereskedelemnek. Jellemzõen a három, anyagilag a leghátrányosabb helyzetben lévõ megyébõl adják vagy rabolják el szexrabszolgának a 14–23 éves lányokat és fiúkat, akiket Nyugat-Európában dolgoztatnak – írja a Magyar Nemzet az ökumenikus pedagógusmûhely rendezvényén elhangzottak alapján.

Az Europol statisztikája megdöbbentõ:
minden ötödik áldozata magyar volt az európai emberkereskedõknek 2009 és 2013 között.

Viszonyításként: az Európai Bizottság megállapította, 2010–2012-ben az EU-ban 30 146 áldozatot vettek nyilvántartásba. Különösen aggasztó, hogy évrõl évre nõ a szexuális célú kizsákmányolás az emberkereskedõk áldozatai között - írja a lap.

A Sándor kör csütörtöki elõadásán az is kiderült, hogy
Magyarország a szexuális célú emberkereskedelem kiinduló országa lett.

14–23 éves lányokat és fiúkat adnak vagy rabolnak el, illetve kecsegtetõ jövõképpel csábítanak Nyugat-Európába. Olyan országokba viszik az áldozatokat, ahol csak a futtatás tiltott. Így Németországba, Ausztriába, Belgiumba, Hollandiába, az Egyesült Királyságba, Franciaországba, Svájcba és Olaszországba szállítják a fiatalokat, hogy ott három mûszakban, heti hét napon át prostitúcióra kényszerítsék õket. Az emberkereskedõk jellemzõen Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyébõl, a mélyszegénységben élõ, fõleg roma populációból szedik áldozataikat.

Az is egyre többször fordul elõ, hogy a nyomorban élõ családok adják el gyermekeiket, hogy az itthon maradottak meg tudjanak élni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek