2024. május 31. Péntek, Angéla.
 
Kiderült, mi okozta a tüzet a Testnevelési EgyetemenForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-13 17:51:03
Címkék: Bihari hírek
Nem gyújtogatás miatt gyulladt ki a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka tavaly októberben, a tûz a fûtési-vezérlõ szekrényben keletkezett - közölte az egyetem az MTI-vel.

A Testnevelési Egyetem a tûzvizsgálati jelentés birtokában tudatta: a tûzvizsgálatot végzõ Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megállapította, hogy a tûz "villamos áram gyújtóhatása következtében" keletkezett. Minden más keletkezési ok, tehát a gyújtogatás is kizárható - közölték.

A tûz a sportcsarnok belsejében lévõ fûtési-vezérlõ szekrényben keletkezett, a fûtési rendszer bekapcsolásakor, a fûtés indulásakor.

A TE használatában lévõ, Alkotás utcai atlétikai csarnok október 15-én hajnalban gyulladt ki. A 2570 négyzetméter alapterületû csarnok teljes terjedelmében égett és életveszélyessé vált, tetõszerkezete beszakadt, az egyik fal egy tízméteres szakaszon le is omlott.

A tûzvészt követõen a kormány decemberben döntött a Testnevelési Egyetem új kampuszának létrehozásáról. A tervek szerint a fejlesztések bruttó 36,8 milliárd forintból valósulnak meg, közel 40 ezer négyzetméter terület felújítását végzik majd el az Alkotás utcai és a Csörsz utcai területen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek