2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
Csorbalevestõl a templomkertigForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-04-21 20:23:51
Címkék: Bihari hírek
Tartalmas programokkal várták a diákokat a nemzetiségi hét szervezõi.

Hatalmas sikere volt ebben az évben is a település általános iskolájában megrendezett nemzetiségi hétnek. Az esemény jelentõségét az adja, hogy az országhatár-menti, mintegy ezer lakosú településen jelentõs számban élnek román nemzetiségûek.
A tanárnõ konyhájából

A rendezvénysorozat elsõ napján a megmérettetést vállaló 13 mesemondó román nyelven mondta el a kiválasztott és megtanult mesét. A nemzetiségi hét második napján román ízekkel ismerkedhettek a gyermekek és a felnõttek. Megkóstolhatták a gombócos csorbalevest, amelyet Oláh Ildikó tanárnõ készített a saját konyhájában. Utána megízlelték a káposztás lepényt, az oláh palacsintát, ez túróval, káposztával és krumplival töltve került az asztalra. A süteményeket Kalugyer Hermina készítette.

A következõ napon a tanulóknak az eddig tanult, vagy olvasott versek, olvasmányok tartalmáról, szereplõirõl készíthettek illusztrációt. A felhívásra 40 alkotás készült, a képeket az iskola egyik folyosóján mutatták be. A sorrendet a nevelõtestület tagjai szavazata alapján állapítottak meg.

A nemzetiségi hét zárásaként, a rendezvénysorozaton legjobban szerepelt tanulók ellátogattak a falu egyik nevezetességébe, a román ortodox templomba és a kertjében kialakított szabadidõ parkba. A templomot, a freskókat, az ikonosztázt dr. Origen Sabau ortodox esperes mutatta be.

HBN–VJ
Eredmények

Mesemondás:
1. Váradi Krisztián, Kovács Ádám László
2. Groza Zsófia, Lauff Reghina Alexandra
3. Papp Réka, Molnár Laura

Illusztráció:
1. Papp Réka, Balogh János Gergõ
2. Brágya Emese, Molnár Norbert
3. Karancsi Elizabet, Monok Sándor

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek