2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Szupermarketben lövöldözõ rendõrForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-23 10:15:15
Az egykori rendõrkapitány életfogytiglanra számíthat, ha elítélik. Két embert ölt meg.

Moszkva - Megkezdõdött a pere kedden Moszkvában annak a rendõr õrnagynak, aki még áprilisban két embert ölt meg egy szupermarketben történt lövöldözésben.

Az egyik moszkvai kerületi rendõrkapitányságot vezetõ férfi életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat, ha bûnösnek találja a bíróság.

Denisz Jevsjukov õrnagy elsõ meghallgatását zárt ajtók mögött tartották egy moszkvai bíróságon. A tömeggyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, hatóság elleni erõszakkal, valamint lõfegyverrel való visszaéléssel vádolt férfit a bíróság 2010 júniusáig õrizetbe vette. Jevsukov életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat, ha bûnösnek találják.

Az egyik moszkvai kerülti rendõrkapitányságot vezetõ õrnagy április 27-én rontott be egy szupermarketbe, ahol válogatás nékül lövöldözni kezdett. Hét embert megsebesített, és megölt egy pénztárost. Nem sokkal korrábban agyonlõtte azt a taxisofõrt, aki a lövöldözés helyszínére szállította.

A tettét szolgálaton kívül elkövetõ rendõrt a helyszínen elfogták, rövid ellenállás után. Azt nem közölték, hogy miért követte el a gyilkosságokat, de a nyomozók elmondása szerint személyes, és a munkájával kapcsolatos problémák állhatnak az eset mögött.

A per december 28-án, egy nyilvános meghallgatással folytatódik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!