2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Készülnek a sportrendezvények biztosításáraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-16 18:55:09
Hiányzó szakhatósági engedélyek, nem megfelelõ mûszaki állapot és egyéb hibák -ilyen és hasonló hiányosságokat tártak fel a fõvárosi rendõrök, amikor a különbözõ sportlétesítmények biztonságát ellenõrizték.

Az egyenruhások eddig 18 sportpályát és csarnokot jártak be. A rendõrség a hiányosságok pótlására és kiküszöbölésére határidõt adott az érintett kluboknak. Bozsó Zoltán, a budapesti fõkapitány rendészeti helyettese ennek kapcsán elmondta: már a rendõrök és a sportlétesítmények is készen állnak a tavaszi szezonra.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint ahhoz, hogy a sportrendezvények biztonságát és rendjét garantálni tudják, a rendõrség és a klubok együttmûködésére van szükség. A tavalyi évben a fõvárosi rendõrök 148 sportrendezvényt biztosításában vett részt, és az idei évben is jelentõs számú rendezvénnyel számolnak. Ennek kapcsán az egyenruhások 18 stadiont és sportcsarnokot már bejártak. Az ellenõrzéseken részt vettek az érintett klubok, szövetségek, és az illetékes biztonsági szolgálat emberei is. Mint kiderült, a pályák általános mûszaki állapota nem volt megfelelõ, és több esetben hiányoztak a megfelelõ szakhatósági engedélyek is Utóbbi a rendõrség szerint egy esetleges kiürítésnél lehet fontos.

Hogy a hiányosságokat pótolni tudják, illetve hogy kiküszöbölhessék a hibákat, a rendõrség határidõt szabott a kluboknak. Így próbálják meg elkerülni azt, hogy késõbb olyan intézkedéseket kelljen hozni, ami a nézõk kizárásával vagy számának korlátozásával járna. Bozsó Zoltán, a budapesti fõkapitány rendészeti helyettese elmondta:a rendõrség - csak úgy mint a sportlétesítmények - felkészültek a tavaszi szezonra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!