2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Rohamosan terjed a gyerekpornóForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-18 18:49:36
Csaknem 40 százalékkal nõtt a gyermekpornós ügyek száma egyetlen év alatt Japánban - közölte csütörtökön a helyi rendõrség. A szigetországban nem büntetik az ilyen felvételek birtoklását - egyelõre.

A japán rendõrség beszámolója szerint tavaly 935 olyan ügyet vizsgáltak, amelyekben a gyermekeket szexuálisan kihasználtak, illetve az errõl készült felvételekkel üzérkedtek. Ez 38 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest. 411 gyermek vált a pornó áldozatává, míg 650 ember került bíróság elé - köztük 16 olyan szülõk, akik saját gyerekeiket használták fel a bûncselekményekhez. A gyermekpornó terjesztésének legfõbb színtere az internet.

Japánt gyakran éri kritika amiatt, hogy ott állítják elõ a gyerekpornó jó részét. Az ilyen felvételek készítése és terjesztése az ázsiai országban is bûncselekmény, de a birtoklást egyelõre nem szankcionálják. A tavaly hivatalba lépett balközép kormányzat munkacsoportot állított fel, amelynek feladata az lesz, hogy törvénytervezetet készítsen elõ az effajta bûncselekmények visszaszorítása érdekében. A rendõrökbõl, oktatási - és igazságügyi szakértõkbõl álló bizottság várhatóan júniusban mutatja be elképzeléseit, amelyek között szerepel az is, hogy blokkolnák a japán gyermekpornós internetes oldalakat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!