2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Tûzgolyóként csapódott a repülõ az épületbeForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-19 15:28:23
Két holttestet találtak abban a texasi épületben, amelybe kisgépével belerepült egy amerikai férfi. 13-an sérültek meg. A pilóta szándékosan csapódott az adóhivatal épületébe.

Az interneten búcsúlevelet is hagyott, ebben azt írta: azért tette, mert dühös volt az amerikai kormányra.

Az 53 éves számítástechnikai szakember 48 kilométerre Austin városától szállt fel, majd egymotoros kisrepülõgépét szándékosan belevezette az adóhivatal épületébe. A második emeleti irodákba csapódott. Akkor a hivatalban nagyjából 190-en dolgoztak.

„Azonnal kiugrottam a kocsimból és a létrámmal próbáltam kimenteni az embereket a lángoló épületbõl” – mesélte egy üvegesként dolgozó férfi, aki több dolgozónak is segített megmenekülni a lángok elõl.

A becsapódás után a kisgép azonnal felrobbant az épület pedig kigyulladt. A Pentagon két F-16-os vadászgépet rendelt Austin fölé, hogy a légteret felügyeljék, de amikor kiderült, hogy nem terrortámadás történt, visszarendelték a repülõket. Az esetrõl Barack Obama amerikai elnököt is értesítették.

Az épületben két holttestet találtak, de azt még nem tudni, hogy a pilóta is a halottak között van-e. 13 sérültet vittek kórházba.

Az öngyilkos férfi az FBI szerint azért követte el tettét, mert dühös volt az amerikai szövetségi kormányzatra, egészen pontosan az adóhivatalra. Búcsúlevelet is hagyott az interneten: ebben azzal vádolja a hivatalt, hogy tönkretette az életét. Kétszer is csõdbe ment a vállalkozása. Csaknem 126 ezer dolláros adótartozást halmozott fel. A férfi saját házát is felgyújtotta, mielõtt a repülõgépbe ült.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!