2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Focisták a tanúk padjánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-19 16:13:36
Az érintett futballisták tanúkénti meghallgatásával folytatódik jelenleg nyomozás a decemberben kirobbant fogadási botrányban - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ennek része a Nemzeti Sportban pénteken megjelent bundaügy is. A lap arról írt, hogy magukat Honvéd focistáknak kiadó emberek keresték meg a Gyõri ETO FC egyes tagjait és 20 milliót ajánlottak a Budapest Honvéd-Gyõri ETO FC 2009-es Magyar Kupa-döntõ megbundázásáért.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a Független Hírügynökség kérdésére azt válaszolta, hogy az NNI és a Bochumi Rendõr-fõkapitányság munkatársainak személyes találkozójakor megkapták a németországi nyomozást összefoglaló anyagot. A további nyomozati iratok átadása jogsegély formában történik. A magyarországi nyomozást 2009. december 1-én rendelték el, jelenleg az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és az adott mérkõzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyamatosan zajlik.

Az ügyben a nyomozók folyamatos kapcsolatot tartanak a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A személyiségi jogok megsértése, valamint a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendõrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintettek nevét. „A nyomozás jelenlegi szakaszában több információ kiadása a nyomozás eredményességét veszélyeztetné, így az eddigieknél több adat jelenleg nem hozható nyilvánosságra” - közölte az NNI.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!