2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Pénzt kapott Debrecen az elkerülõreForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-24 18:15:18
Debrecen és Nagyvárad az Európai Regionális Fejlesztési Alap keretébõl 139 ezer euró (ebbõl Debrecennek 79 ezer euró jár) támogatást kapott amihez a városnak 5, Nagyváradnak pedig 2 százalék önrészt kell biztosítania.

Egyelõre még csak a tervezés fázisában tart az az együttmûködés, amelyben a hajdú-bihari megyeszékhely és a romániai Nagyvárad vesz részt közös uniós pályázaton.

 

A stratégiai befektetések elõkészítésére a szállítási infrastruktúra fejlesztéséhez a két város az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) keretébõl 139 ezer euró (ebbõl Debrecennek 79 ezer euró jár) támogatást kapott amihez a városnak 5, Nagyváradnak pedig 2 százalék önrészt kell biztosítania.

Projektvezetõnek a Nagyváradi Metropolisz Övezet számít, míg Debrecen a projekt partner. A határon átnyúló programban mindketten a várost elkerülõ körgyûrû kialakítását kívánják megvalósítani.

Mint arról Pajna Zoltán alpolgármester a keddi közös megbeszélést követõen beszámolt, a két város gazdaságfejlesztési célkitûzéseinek a megvalósításához elengedhetetlen a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Érdekes egybeesés, hogy mind Debrecenben a 4-es fõútvonalról, míg Nagyváradon az Erdélyi Autópálya felé rövidesen megkezdõdik az elkerülõ építése, viszont a jobb összeköttetéshez ugyanezt keleti irányból is el kell végezni, ehhez készülnek a megvalósíthatósági tanulmányok az ERFA pályázaton nyert pénzbõl. A kivitelezési munkálatokra azonban csak 2014 és 2020 között kerülhet sor, mert a fejlesztések anyagi fedezetét az unió újabb költségvetési ciklusában irányozhatják elõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!