2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Lemarad a vébérõl a válogatott védõForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-25 19:23:24
Címkék: Sport, foci, vb, lemondás
Lemondta a válogatottságot a Manchester City és az angol válogatott védõje Wayne Bridge, aki így biztosan nem vesz részt a nyári dél-afrikai világbajnokságon.

A játékos csütörtökön kiadott közleményében azt mondta, hogy bár nagy megtiszteltetés lenne hazája színeiben játszani nemzetközi mérkõzéseken, de az elmúlt hetek eseményei rávilágítottak, hogy pozíciója "tarthatatlan és megosztó" lenne az angol nemzeti tizenegyben.

A balhátvéd a Terry-botrány kapcsán került a figyelem középpontjába. A Chelsea játékosa, John Terry ugyanis Bridge egykori barátnõjével csalta meg feleségét, két gyermeke anyját.

"A csapat érdekében, hogy elkerüljük a figyelmet elterelõ súrlódásokat, úgy döntöttem lemondok a válogatottságról" - írta Bride és a legjobbakat kívánta az angol csapatnak a dél-afrikai világbajnokságra.

Így, négy hónappal a világverseny elõtt nehéz helyzetbe került az angol válogatott edzõje, Fabio Capello. A Wayne-hez hasonlóan balhátvéd válogatott Ashley Cole ugyanis sérült, és nem biztos, hogy felgyógyul idõben.

A botrány miatt egyébként Capello elvette a csapatkapitányi karszalagot John Terry-tõl. A játékos csapata, a Chelsea pedig úgy döntött, hogy ezentúl súlyos szankcióra számíthat az a futballista, aki nem a pályán mutatott játékával kerül az újságok címlapjára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!