2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Halálos vasúti baleset a Balmazújvárosi útonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-10 18:23:19
A gépkocsi vezetõje a fényjelzõ készülékének piros jelzése ellenére jobbra be akart kanyarodni, ahol összeütközött a vonattal, amely közel száz méteren keresztül tolta még maga elõtt, mire meg tudott állni.

A helyszínen életét vesztette annak az autónak az utasa, amely egy vonattal ütközött össze szerdán délután Debrecenben a Balmazújvárosi úton lévõ, volt házgyárnál lévõ vasúti átjáróban.

 

Eddigi információink szerint mindkét jármû a város irányába közlekedett, mikor a vasúti átjáróhoz érve a gépkocsi vezetõje a fényjelzõ készülékének piros jelzése ellenére jobbra be akart kanyarodni, ahol összeütközött a vonattal, amely közel száz méteren keresztül tolta még maga elõtt, mire meg tudott állni. Az autó utasa olyan súlyosan megsérült az ütközés következtében, hogy a helyszínre érkezõ mentõsök már nem tudtak segíteni rajta, a sofõrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg. A baleset pontos okait és körülményeit a rendõrség, és a MÁV szakemberei, mûszaki szakértõ bevonásával vizsgálja.

 


 

2010. március 10-én a Házgyárnál - Balmazújvárosi út melletti, vasúti átjáró - történt baleset miatt a 21-es valamint a 23-as jelzésû autóbuszok csak a Bevásárlóközpontok megállóhelyig közlekednek.

Ezért a járatok a Balmazújvárosi útról lekanyarodnak a Kishatár útra, majd a körforgalomban fordulnak vissza a Balmazújvárosi út irányába.

Így a 21-es járatok nem érintik a Nyugati Ipari Park  elnevezésû végállomást, a 23-as járatok a Házgyár utca, valamint a Nyugati Ipari Park elnevezésû megállóhelyeket.
A forgalmi korlátozás a baleseti helyszínelés lezárásáig áll fenn!

DKV

 


 

A Füzesabony-Debrecen vasútvonalon Balmazújváros és Tócóvölgy állomások között 14 óra 20 perckor, a jól mûködõ fénysorompó tiltó jelzése ellenére a Debrecenig közlekedõ személyvonat elé hajtott egy személygépkocsi. A személygépkocsiban 2 fõ tartózkodott. A vonaton senki sem sérült. A rendõrségi helyszínelés idejére a pályát elzárták a forgalomtól. A rendõrség és a MÁV Zrt. szakemberei megkezdték a baleset körülményeinek kivizsgálását. A helyszínelés után a vonat folytatja útját. A mozdony nem sérült. A MÁV-START Zrt. intézkedett a buszok megrendelésérõl . Elõzetes értesüléseink szerint a helyszínelés körülbelül 2 órát vesz igénybe.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!