2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Kínai bíróság ítéletet hozottForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-27 09:54:41
Egy kínai bíróság két évre felfüggesztett halálos ítéltet hozott pénteken egy 24 éves kínai egyetemista ellen, aki megölte "zavaróan hangosan horkoló" szobatársát - jelentette a hivatalos kínai állami média


Az agrártudományokat hallgató fiatal büntetését életfogytig tartó börtönbüntetésre mérsékelhetik, ha az elkövetkezõ két év alatt jó magaviseletet tanúsít a börtönben.

A 24 éves Kuo Li-vej a Csangcsung városban ülésezõ bíróság elõtt elismerte, õ ölte meg négy késszúrással alvó szobatársát, 2009. november 14-én, egy egyetemi kollégiumban. Kuo saját maga jelezte a rendõrségen a gyilkosságot. Az áldozat, a 23 éves Csao Jan hangos horkolásával bosszantotta fel Kuót, és végül, több vita után, ez vezetett a gyilkossághoz.

Kuo egy alkalommal videofelvételt csinált horkoló szobatárásáról, majd azt felrakta az egyetem weboldalára. Kuo a bíróság elõtt elmondta, hogy ez feldühítette késõbbi áldozatát, aki "többször is verbálisan inzultálta" Kuót, aki ekkor gondolt elõször a gyilkosságra.

A Global Times címû kínai lap cikke szerint a végsõ lökést a World of Warcraft (WoW) címû internetes szerepjáték miatt kialakult vita adta meg. A két szobatárs azután veszett össze, hogy Csao elveszett egy csatát Kuo karaktere, egy tolvaj ellen. Csao ekkor azt mondta: a WoW-ban tolvaj karakterrel játszó emberek elmebetegek.

A Global Times cikke szerint Kuo a vita másnapján vett egy éles kést, amelyet sikerült a két napra rá végrehajtott gyilkosságig elrejtenie késõbbi áldozata elõl.

A bíróság a felfüggesztett halálos ítéleten felül 270 ezer jüannyi (7,8 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezte Kuót. A pénzt az áldozat családja kapja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!