2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Számítsunk-e még esõre?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-22 08:55:13
Átmenetileg ugyan csökken a nappali felmelegedés, de az éjszaka hideg lesz, hajnalban a talajon fagyos területek is elõfordulhatnak.

Csütörtökön száraz, délelõtt derült, délután pedig mérsékelten felhõs idõre kell számítani, és némi északnyugati szélre Hajdú- Bihar megyében.

Átmenetileg ugyan csökken a nappali felmelegedés, de az éjszaka hideg lesz, hajnalban a talajon fagyos területek is elõfordulhatnak. Így aki a Critical Massról, a Föld napja alkalmából szervezett biciklis felvonulás után nem egyenesen haza megy, hanem valamelyik vendéglátóipari egységbe, annak érdemes melegebben öltöznie.

Péntekre változóan napos, száraz, reggel hideg idõ várható.

A hétvégén és jövõhéten már jön a felmelegedés, végig napos, száraz, kellemes idõnk lesz.

Biometeorológia

Tavasszal mindenek elõtt az allergiás panaszok kerülnek elõtérbe. Az ilyenkor virágzó fû-, fafélék provokálják a tüneteket az arra érzékenyekben. Orrdugulás, orrfolyás (színtelen, híg váladék ürülése), fejfájás, szemviszketés esetleg hõemelkedés lehetnek a vezetõ tünetek. Ilyenkor ún. antihisztamin készítmények javasoltak, melyeket ismert allergia esetén már az allergén megjelenése elõtt egy hónappal érdemes elkezdeni szedni. Emellett, különösen a már kialakult panaszok esetén, lokális készítmények (orrspray, szemcsepp, orrcsepp) használhatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!