2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Egyre több áldozata van a francia áradásoknakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-17 12:47:49
A legfrissebb adatok szerint már legalább 19 halottja van a Franciaország déli részén történt áradásoknak - közölték helyi tisztségviselõk.
A területre majdnem kétezer tûzoltó, rendõr katona érkezett, hogy segítsenek a hirtelen megemelkedett vízszint miatt háztetõkön, és autókban rekedt embereken.

Francia tisztségviselõk délutáni közlése szerint már 19 halottja van a keddi heves esõzéseket követõ áradásoknak. Az eltûntek számát délelõtt 12-re tették, de délután már nem közölték, hogy mennyi embert tartanak eltûntként nyilván. A sérültek számáról nem érkeztek adatok.

A Földközi-tenger partvidékénél található Var régióban 1827 óta nem voltak ilyen súlyos áradások a meteorológusok közlése szerint. Kedd óta több mint harminc centiméternyi esõ zúdult a területre. Több helyen olyan gyorsan emelkedett meg a vízszint, hogy sokan nem tudtak magasabb pontokra menekülni a veszély elõl, és otthonaikban, valamint háztetõkön rekedtek.

Tisztségviselõk közlése szerint 11 helikopter segített a mentésben, valamint 1850 tûzoltó, rendõr és katona. A mentõalakulatoknak egy börtönt is ki kellett üríteni, ahonnan több mint 430 rabot menekítettek ki, miután víz alá került az elsõ két szint.

A francia állami vasúttársaság egy vonalon csütörtökig felfüggesztette a vonatközlekedést, miután víz alá került a sín egy három kilométer hosszú szakaszon. Az áradások miatt a síneken rekedt egy Nizzából Lille-be tartó expresszvonat is, több mint háromszáz utassal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!