2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tájfun pusztított a Fülöp-szigetekenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-14 10:50:31
Az ázsiai ország hatóságainak szerdai közleménye szerint már a legkevesebb 20 ember halt meg a tájfun miatt a Fülöp-szigetek legfõbb szigetén, Luzonon.
Az államfõ elõzõleg elfogadhatatlannak nevezte, hogy a helyi meteorológiai szolgálat nem figyelmeztette a fõváros lakosságát a Conson névre keresztelt tájfun érkezésére.

A Fülöp-szigetek hatóságai szerint a tájfun halálesetek többségét a kidõlt fák okozták, míg mások megfulladtak, vagy áramütést szenvedtek. A hatóságok egyúttal arra figyelmeztettek, hogy az áldozatok száma még tovább emelkedhet. A helyenként 120 km/h-s széllökésekkel érkezõ Conson komoly károkat is okozott, fõként a fõváros, Manila szegénynegyedében, ahol számos épületet romba döntött. Luzon több részében megszakadtak a telefonvonalak, az áramszolgáltatás pedig leállt. De a közlekedésben is jelentõs fennakadások vannak: a vasútvonalakon szünetel a forgalom, számos légi járatot pedig törölni kellett. A vihar már a Dél-kínai-tenger felett jár.

Benigno Aquino elnök bírálta a helyi idõjárási szolgálatot, amiért nem figyelmeztette a lakosságot, hogy a vihar eléri Manilát. Az ázsiai ország szakszolgálatát egyébként már nem elõször éri hasonló bírálat: tavaly szeptemberben a Ketsana tájfun érkezésekor sem figyelmeztették a manilaiakat a veszélyre. Akkor 464 ember életét követelte a trópusi vihar.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!