2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Esküvõ ApátibanForrás: Vmirjáncki József
Utolsó módosítás: 2010-08-02 20:34:27
Ritkaság számba menõ esemény volt a településen. Polgári, majd templomi esküvõt tartottak. 2009-ben a településre érkezett fiatal Csizmadia Tibor református lelkész vezette oltár elé Bodnár Beátát, aki ebben az évben végezte el Debrecenben a tanítóképzõ fõiskolát.

A református gyülekezet tagjai is izgalommal készültek a nagy eseményre, lelkészük esküvõjére, kit a gyülekezeten belül és a községben élõk között is nagy szeretet és tisztelet övez. Már hetekkel elõbb megkezdõdött a paplak és a templom környékének a csinosítgatása.

A kultúrház zsúfolásig megtelt a polgári szertartásra. Juhászné Szónya Aranka anyakönyvvezetõ adta össze az ifjú párt, majd átvonultak a református templomba, ahol már várták õket a falu lakói is, felekezettõl függetlenül, az ünnepi istentiszteletre, melyet Nagy Zsolt esperes úr (Biharkeresztes) tartott. Megható, kedves szavakkal beszélt az ifjú párnak, akik egymásnak örök hûséget fogadtak.


Hajnalig multtak a tornateremben


Az esküvõi istentisztelet után a gratulációk, jókívánságok sokasága következett a nagy létszámú megjelent vendégektõl. Mindenkinek volt egy - két kedves szava az ifjú párhoz.

A szeretet vendéglátás az imateremben, és a meghívott vendégek részére a település tornatermében folytatódott, az utóbbi hajnalig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!