2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elõzõ délután indult a halálkamionForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-08-25 09:10:14
Öt férfi és két nõ vesztette életét az utóbbi évek legsúlyosabb közlekedési balesetében

Biharkeresztes– Vasárnap délután fél négykor indult Kolozsvárról Ausztriába az a román rendszámú kamion, amely hétfõn hajnali fél kettõ körül letarolt egy kilenc fõt szállító moldáv rendszámú kisbuszt a 42-es fõúton a biharkeresztesi felüljárón. A vasszerelvényekkel megrakott kamion egyelõre tisztázatlan okból tért át a menetirány szerinti bal oldalba, majd az ütközést követõen a korlátot átszakítva a mélybe zuhant. A sofõr életét vesztette. A mikrobuszban ülõk közül négy férfi és két nõ halt meg a szörnyû balesetben, egy utas súlyosan, kettõ könnyebben sérült.
A rendõrség tájékoztatása szerint a tachográf-korongokat az igazságügyi szakértõ 28 napra visszamenõen tudja ellenõrzni, de arról, hogy a sofõr betartotta-e a vezetési- és pihenõidõt, még nincs információ. A rendõrség akár egy hónapot is várhat a boncszakértõi véleményre, de van esély, hogy rövidebb idõ alatt elkészül. Ez azért fontos, mert választ adhat arra a kérdésre, hogy a kamionos nem rosszullét következtében okozta-e a tragédiát. Az elalvásos baleset verziójának esélyét csökkenti, hogy nem találtak fékonyomot, márpedig az ilyen baleseteknél a sofõr az utolsó pillanatokban általában még belelép a fékbe.


Meg fogják szüntetni


A rendõrségnek "elsõ körben" 60 napja van a baleset körülményeinek tisztázására, de ez újabb 60 nappal meghosszabbítható, amennyiben a büntetõeljárás azt megköveteli. Mivel a tragédia okozója elhunyt, és feltehetõen más – életben maradt – személynél nem állapítanak meg jogsértést, a tényfeltárást követõen a vizsgálatot megszüntetik.
A rendõrök egyébként a 42-es fõút Berettyóújfalutól Ártándig terjedõ szakaszán sûrûn hajtanak végre éjszakai közúti ellenõrzéseket, mely egyik célja pont a sofõrök "ébren tartása". Az egyenruhások elsõsorban Berettyóújfalu területén parancsolnak megálljt, mivel ott vannak olyan pontok, ahol maguk is biztonságban érezhetik magukat a soktonnás monstrumoktól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!