2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ételekkel versenyeztekForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2009-02-02 10:59:55
  Elõször rendezte meg a csökmõi Faluház a Népi Ízek Versenyét január 31-én délután. Az újdonsült kezdeményezés megmozgatta az embereket, sok finomságot hoztak zsûrizésre.

A szakmai zsûrinek a benevezett termékek közül ki kellett választania a legízletesebb disznótorost, a legjobb szalonnát, a legzamatosabb befõttet, lekvárt, szörpöt, a legfinomabb savanyúságot, édes kelt és sós kelt tésztát, valamint a legínycsiklandóbb pálinkát.
Nehéz volt a döntés, hiszen többek között orjaleves, szalámi, parasztreggeli, szilva- és meggylekvár, birsalmasajt, bodza- és feketeszeder szörp, csalamádé, mazsolás kalács, vízen kullogó, hájas tészta, káposztás tekercs, krumplis dupó sorakozott az asztalokon, valamint különféle pálinkák.
A legjobbnak  vélt termékek készítõi értékes konyhai eszközöket kaptak jutalmul, de minden résztvevõ kapott egy fakanalat és emléklapot. A finomságokat közösen fogyasztották el a résztvevõk, miközben a Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör népzenét játszott. A rendezvény alatt régi konyhai eszközökbõl és falvédõkbõl kiállítást láthatott a közönség.

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: papi (2009-02-03 22:01:56)

Csökmõn mik vannak?

Beküldte: Evettke (2009-02-03 15:52:35)

A sós kelt tészta kategória gyõztes tésztáját kóstolgatva rájöttem, hogy ezt az édes tészta versenyzõi közé kellett volna sorolni, mivel finom édes töltelékkel volt elkésztítve.

Beküldte: mami (2009-02-03 15:27:20)

Gratulálok a rendezvényhez .Remélem lesz folytatása is .

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!