2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Népszámlálási felhívásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-30 14:07:23
Közeledik a népszámlálás, melynek során különösen is nagy jelentõséggel bír, hogy megvalljuk görögkatolikus egyházunkhoz való tartozásunkat.

Közeledik a népszámlálás, melynek során különösen is nagy jelentõséggel bír, hogy megvalljuk görögkatolikus egyházunkhoz való tartozásunkat. A népszámlálási kérdõív 38. pontjában találjuk az alábbi kérdést: „Mely vallási közösséghez, felekezethez tartozónak érzi magát?” Más kérdésekkel ellentétben itt nincsenek elõre megadott válaszlehetõségek, a kérdezõbiztos az általunk adott választ írja be. Éppen ezért kiváltképp fontos, hogy pontosan fogalmazva görögkatolikusnak valljuk magunkat. Ez jövõnk szempontjából is meghatározó, mert csak így tudhatjuk meg, mennyien is vagyunk valójában, s az egyházi vezetõk elõtt is így válik nyilvánvalóvá, hogy hol és milyen számban vannak a rájuk bízottak. Ennek alapján tudjuk majd tovább szervezni egyházunkat.

A korábbi népszámlálási adatok azt mutatják, hogy Magyarországon a XX. században (Trianon után) a görögkatolikus egyház folyamatos létszámbeli fejlõdést mutat. Ez vélhetõen az utóbbi 10 évben is így történt, ám errõl csak akkor bizonyosodhatunk meg, ha minden görögkatolikusnak keresztelt valóban görögkatolikusnak vallja magát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!