2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Völner: megmarad a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezményeForrás: hirszerzo.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-08 15:22:41
Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is - idézte a Magyar Nemzet szombati számában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára Hír Televíziónak adott nyilatkozatát.

A többi utazási kedvezmény átalakításáról még tart az egyeztetés, így egyelõre nem tudni, hogy a többi közt megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluli fiatalok kedvezménye - teszi hozzá a lap.

"Ami a kedvezményeket illeti, ott néhány alapvetõ csoport kivételével - gondolok itt 6 éven aluli gyerekekre, diákokra és az öregségi nyugdíjasokra - úgy alakítanánk át, hogy ha lesz is kedvezmény, az üzletpolitikai kedvezményként, a fuvaroztató cég kompetenciájában jelenne meg" - mondta Völner Pál a Hír TV-nek.

A Magyar Nemzet megjegyzi: a kedvezmények fontos köre a vasúti dolgozókat és családtagjaikat érinti, s az utasszámlálások azt bizonyították, hogy a MÁV utasai között jelentõs részt képvisel ez a - fényképes igazolvánnyal ingyen utazó - réteg. A cégnek kemény tárgyalásokat kell folytatnia a munkavállalók érdekképviseleteivel, ha szûkíteni vagy megszüntetni akarja ezeket a kedvezményeket - teszi hozzá a lap.a

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!