2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A kórházi szolgálati lakások átadásáról is döntöttekForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-15 09:31:13
Soron következõ testületi ülését május utolsó napján tartotta városunk önkormányzata. Egyebek közt elfogadták a Gróf Tisza István Kórház 2011. évi beszámolóját, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok múlt évi ellátását, módosították a parkolási rendeletet, döntöttek rövid lejáratú hitel felvételérõl, hatályon kívül helyezték az önkormányzati rendeletek szabálysértési rendelkezéseit, illetve hozzájárultak óvodai és középiskolai pályázatok benyújtásához.

Muraközi István az írásban benyújtott polgármesteri jelentését szóban kiegészítette azzal, hogy köszönetet mondott a városnapi ünnepségek szervezõinek, az azokon résztvevõknek.

Döntöttek a képviselõk arról, hogy a kórházi szolgálati lakásokat átadják a Herpály-Team Kft. részére, ám a jövõbeni bérleti díjak meghatározásáról a késõbbiekben egyeztetnek. Dr. Muraközi Zoltán fõigazgató kérte, hogy a lakókijelölési jog továbbra is a kórházban maradjon.

A következõ napirendi pont volt a kórház elmúlt évi beszámolójának elfogadása, ami elõtt Bónácz János képviselõ módosító javaslatot tett: az elfogadásban mondjanak köszönetet a kórház eredményes mûködtetéséért a menedzsmentnek és valamennyi dolgozónak. Tisóczki József hozzászólásában kiemelte: a beszámoló erénye, hogy a vezetõ nem hallgatja el a hibákat sem, hanem azok kijavítására törekszik, miközben igen korrekt kapcsolatot tart fenn az önkormányzattal. A jövõ elé azonban borúlátóan néz a képviselõ, ugyanis az állami kézbe kerüléssel nem biztos, hogy meg tudják védeni a közel 800 kórházi dolgozót. A fõigazgató hozzászólásában azon meggyõzõdésének adott hangot, miszerint a Gróf Tisza István Kórház nemcsak Berettyóújfalunak, hanem Biharnak is erõs bástyája marad, függetlenül attól, ki lesz a tulajdonos. Nagy Istvánné azon örömének adott hangot, hogy a kórház elõszeretettel vásárol kistermelõktõl, ezzel is segítve a helyben megtermelt javak helyben történõ értékesítését.

Hozzájárultak a képviselõk ahhoz, hogy az Arany János Gimnáziumban korszerû kémia laboratórium kialakítására pályázatot nyújtsanak be, amely eszközbeszerzést is magában foglal.

Módosították a parkolási rendeletet, melynek értelmében a kétkerekû motorkerékpárok mentesülnek a parkolási díj megfizetése alól.

Határozati javaslatot fogadtak el az állami számvevõszéki vizsgálat eredményével kapcsolatban. Ennek értelmében a bevételek növelésénél át kell tekinteni az önkormányzati tulajdonú bérlemények bérleti díjának emelési lehetõségeit, át kell dolgozni a parkolási rendeletet a parkolási bevételek növelése érdekében, az adóbevételek beszedését megalapozó bevallásokat felül kell vizsgálni. A kiadások csökkentése érdekében pedig a kiemelt csoportok részére támogatás ebben az évben nem ítélhetõ meg. Boruzs Imre képviselõ annak megvizsgálását javasolta, hogy nem lenne-e gazdaságosabb az önkormányzat tulajdonában lévõ 445 hektár termõföldet, illetve a Bakonszegi majort bérletbeadás helyett az önkormányzatnak hasznosítania, szerinte ugyanis jobban járna az önkormányzat. Pálfi Anikó alpolgármester a felvetésre azt válaszolta, hogy vizsgálják ennek lehetõségét, bár határozott idejû bérbeadásokról van szó. Végül a polgármester javaslatára a határozatba belefoglalták a termõföld, a Bakonszegi major és egyéb önkormányzati ingatlanok hasznosításának vizsgálatát is.

Módosították a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény, valamint a Bessenyei György Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Arany János Kollégium alapító okiratait. Elõbbi intézményben felmenõ rendszerben emelt szintû matematikaképzést vezetnek be a párhuzamos osztályok egyikében.

Elfogadta a testület a települési önkormányzat és a roma nemzetiségi önkormányzat közötti együttmûködési megállapodást. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatására 300 ezer forintot szavazott meg idei költségvetésébõl városunk képviselõ testülete.

A város idei pályázatainak megelõlegezésére 200 millió forint rövidlejáratú hitel felvételérõl is döntöttek képviselõink.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!