2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Halálos vonatbalesetek Hajdú- BiharbanForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-04-28 09:49:50
Idén is követelt már halálos áldozatot a vasút Hajdú- Biharban. Mi a legveszélyesebb terület?

Amikor utazunk, a legrosszabb, amit elképzelhetünk, hogy megáll alattunk a vonat és nem indul el órákig. Vagy azért, mert felsõvezetékszakadás van, vagy azért, mert baleset történt.

Megyénkben minden évben elüt a vonat néhány embert . Nem is keveset. A legveszélyesebb a Debrecen- Apafa átjáró. Itt az elmúlt két és fél évben összesen nyolc baleset történt. Sokkal többször fordul elõ a nyílt terepen baleset, mint a vasúti átjárókban.

 

Mit mutatnak az adatok?

2007-ben nyílt pályán 9 öngyilkosság történt, amibõl hét végzõdött halállal, a többi négy esetben tiltott helyen tartózkodott az illetõ, ezt már senki sem élte túl. 2008-ban „csak” 6 öngyilkos volt, mind meghalt, 9-et ütöttek el, ezt hatan nem élték túl.

Idén is történt már halálos baleset.

 

Nem csak a nyílt pálya rejt veszélyeket

Számtalanszor látunk átszaladni járókelõket a sínen, amikor a jelzõ már rég pirosat mutat. A vasúti átjárók fajtája, tehát a csapórúd léte sem befolyásolja, hogy milyen gyakran történik tragédia. Így az sem jelent biztosítékot, ha sorompó van. Ott is megtörténhet a baj. De két év alatt 16 esetbõl 12 volt az, amihez csak fénysorompó tartozott, kettõ pedig nem volt biztosítva.

Tavalyelõtt nyolc esetbõl ketten haltak meg Hajdú- Bihar valamelyik útátjárójában, s ezek között két esetben „csupán” anyagi kár keletkezett. Csak egy gyalogos baleset volt. 2008-ban is ugyanannyi baleset történt, de ebbõl öt érkezett jármûvel, kettõ biciklivel, egy pedig gyalogosan. Négyen haltak meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!