2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Regionális elõdöntõ Hajdú-Bihari résztvevõkkel MagyarországonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-17 11:16:58
  Magyarország – Második alkalommal hirdették meg a felmenõ rendszerû Országos regionális elõdöntõt. A „Népek tánca, népek zenéje” elnevezésû sorozat célja a hazánkban és a határainkon túl élõ amatõr csoportok, hagyományõrzõ együttesek számára bemutatkozási lehetõség biztosítása.  

 

Az országban olyan helyeken rendezik az elõdöntõket, hogy kis csoportok is könnyen megközelíthessék azt. Így került sor az elsõ helyszínen, Gyulán a regionális elõdöntõre.

Ezen a találkozón fõleg Békés és Hajdú-Bihar megyében tevékenykedõ együttesek vettek részt.

Hajdú-Biharból a Körösszegapáti és Komádi mûvészeti csoportjai vettek részt.

Körösszegapáti „Harmónia” énekkar román népdalcsokorral szerepelt Carmen Rus karnagynõ vezetésével, valamint néptánc kategóriában Kürti Edina és Kürti Gábor, õk Eleki tánccal mutatkoztak be.

Komádiból az Aranykor városi Nyugdíjas Klub tánccsoportja szerepelt eredményesen a regionális elõdöntõn.

Miután befejezõdött a csoportok bemutatkozó szereplése a zsûri elnöke elmondta, hogy igen szép és sok értékes produkciót láttak. Sok szép dal és tánc jellemezte a csoportok és egyének bemutatkozását. Ez azt igazolja, hogy igen jól felkészült hagyományõrzõ együttesek vannak ezen a területen. Jó volt tapasztalni, hogy a szereplõk számára nemcsak az volt a fontos, amit õk elõadtak a közönség számára, hanem más csoportok elõadásainak a megtekintése, figyelemmel kísérése is.

A Gyula városában megrendezett elõdöntõn túl még az országban a következõ napokban több helyen fognak rendezni hasonló elõdöntõket a legjobban szereplõ csoportokat késõbb értesítik arról, hogy október végén, vagy november elején középdöntõben szerepelhetnek e.

A felvételek a II. Országos regionális elõdöntõn készültek

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!