2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Rendhagyó szüreti felvonulás és mulatság KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-10-10 18:03:17
Komádiban a Közösségi Ház és Könyvtár dolgozói az Önkormányzattal közösen egy nagyon jó és szép szüreti felvonulást és mulatságot szervezett. Rendhagyó abban a tekintetben volt ez a szüreti felvonulás, hogy Erdélybõl is részt vett Mezõtelegdrõl egy 33 fõs küldöttség ezen a szüreti felvonuláson Szoboszlai Gáspár István lelkész vezetésével.A mezõtelegdiekkel elõször a Színjátszó Kompánia vezetõje Vmirjáncki Andrea és Gulyás János vették fel a kapcsolatot, amikor Mezõtelegden voltak. A látogatáskor fedezték fel, hogy az ottani református templom falán olvasható volt Komádi Kun Mihály mester neve is, aki részt vett a templom építésében. Azóta tart ez a kapcsolat és szerencsére egyre erõsödik.

A szüreti felvonulás a szokásos helyrõl a Komádi Lovaspályáról indult 13 órától. A megállóhelyek a következõk voltak: - Köztársaság u., EUROTEX parkoló, - Nagysándor J. u. – Furtai u. sarok, Benzinkút, - Vasvári P. u. – Fõ u. sarok, Fõ u., Piac tér, Munkás u. – Szent István u. sarok, Ibolya u. – Dózsa György u. sarok. Az utolsó megállóhely a Hõsök tere, Fõtér volt.

A közremûködõ fellépõk: - Komádi Nyugdíjasok Klubja – Rozmaring énekkar, Komádi Városi Népdalkör, Körös - Körül Néptáncegyüttes, Csikósok bemutatója és a Pacsirták Néptánccsoport Mezõtelegd.

Egy-egy megállóhelyen nagyon sok nézõ gyûlt össze, köszönhetõ ez a szervezésnek, de a nagyon jó idõnek is. Nagyon sokan voltak a felvonulók. A megállóhelyeken a „kisbíró” köszöntötte a megjelenteket és hirdette ki a programot. Tóth Ferenc polgármester a Piac téren köszöntötte a mezõtelegdi vendégeket és adta át jelképesen a kenyeret Szoboszlai Gáspár István református lelkésznek, aki megköszönte az ajándékot, a meghívást és a szívélyes fogadtatást és õ is adott át ajándékot a polgármesternek. Az Erdélybõl érkezõ vendégek komádi családoknál lettek elszállásolva, akik már reggel, az érkezéskor a Közösségi Házban fogadták õket. Minden fellépõ csoport nagyon nagy tetszést aratott mindegyik megállóhelyen. A csikósok kitettek magukért, õk is nagy tapsot kaptak mindenhol, ahol bemutatkoztak. Összességében el lehet mondani, hogy mindenki jól érezte magát ezen a napon. „Mind, aki járta, mind, aki látta…”.

Cserép Imre

tudósító

/Fotók: - Bujdosó Antal és Kirimi Attila/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!