2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Havazás és mínuszok jönnek hétfõtõlForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-06 17:30:48
A jövõ héten többfelé várható havazás, jön a hideg, kedden már mínusz 10 fok is lehet, majd az átmeneti enyhülés után a hétvégén újra havazás jön.

Ismét visszaesik a hõmérséklet, a jövõ héten többfelé várható havas esõ, hószállingózás, akár havazás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú elõrejelzésébõl. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott összegzés szerint hétfõn a legtovább délnyugaton, nyugaton, illetve a Duna vonalában marad felhõs az ég. Ezeken a helyeken délelõtt, az Õrségben és az Alpokalján még kora délután is lehet havazás, havas esõ. Keleten több órára is kisüthet a nap, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon várhatóan hétfõn is többfelé megerõsödik, néhol viharossá is fokozódhat. A középsõ országrészben viszont legfeljebb élénk széllökések várhatók.

Hétfõn a legalacsonyabb hõmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 2 fok között várható, de északkeleten néhol mínusz 5 fok alatti értékekre is számítani lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakulnak.

Mínusz 10 is lehet kedden

Kedden eleinte fátyolfelhõs, napos idõ várható, de este nyugaton, északnyugaton hószállingózás, kisebb havazás elõfordulhat. A minimum-hõmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható, a nappali csúcshõmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínû.

Szerdán fõként északon fordulhat elõ hószállingózás, kisebb havazás. Ekkor a minimum-hõmérsékleti értékek mínusz 7 és 0, míg a maximumok mínusz 2 és plusz 4 fok között várhatók.

Csütörtökön kezdetben fõként északkeleten várható hószállingózás, kisebb havazás, délután már máshol is egyre több helyen lehet számítani havas esõre, délen és nyugaton inkább esõre. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok közötti hõmérsékletre lehet számítani, a nappali csúcsértékek várhatóan 0 és plusz 8 fok között alakulhatnak.

Az átmeneti enyhülés után

Pénteken szórványosan fordulhat elõ havazás, hózápor. Délen és nyugaton eleinte esõre, majd havas esõre is számítani kell. A minimum-hõmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínû, nappal plusz 1 és plusz 6 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szombaton csökken a felhõzet. Eleinte elszórtan még elõfordulhat kisebb havazás, hózápor, nyugaton havas esõ is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínû, a maximum-hõmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínû.

Vasárnap fõként délen és nyugaton egyre többfelé várható havazás, havas esõ. Az éjszakai minimumok mínusz 5 és 0, míg a nappali maximumértékek mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulhatnak - olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!