2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Okosabb lesznek nálunk a háztartási gépekForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-15 19:35:54
NFC matrica segítségével, okostelefonnal vezérelhetõ a hûtõ, a mosógép, a robotporszívó vagy a sütõ, és a háztartási eszközöket hangvezérléssel irányíthatjuk. Ez nem a jövõ hanem a jelen.

Ugyan kevesen láttak olyat a marketingképeken kívül, hogy bárki is a hûtõ képernyõjén nézte volna meg kedvenc tévémûsorát, az elektronikai cégek marketingszövegei valamiért mégis ragaszkodnak ehhez a vízióhoz. Az LG CES-en bemutatott háztartási berendezései is beleillenek ebbe a sorba, a cég termékei öt fõ funkció miatt lesznek sokkal jobban használhatók a maiaknál, ezek a Smart Manager, Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt és Smart Grid Ready neveket kapták.


Az elsõ, a Smart Manager például egy hûtõszekrénybõl teljes körû élelmiszer-kezelõ rendszert varázsol, ahol a felhasználók az LCD-panel vagy az okostelefonjuk segítségével - az ajtó kinyitása nélkül - is megnézhetik a hûtõszekrény tartalmát. Megadható és ellenõrizhetõ a különbözõ élelmiszerek szavatossági ideje és adott esetben a családtag személyes profilja alapján a hûtõszekrényben található összetevõkbõl receptötleteket is ajánl, melyek elkészítését akár videókkal be is mutatja. A felhasználó kora, neme, testsúlya és magassága alapján kiszámolja a testtömegindexet, majd ennek alapján személyre szabottan összeállíthatja az ajánlott napi és heti étrendet,


A telefonon követhetõ mi történik a sütõben lévõ csirkével
A Smart Diagnosis funkció a hibaelemzést és a felhasználó értesítését takarja. A Wi-Fi kapcsolat, az NFC címkék és a hangriasztások révén a felhasználók azonnal értesülnek a kisebb problémákról, például ha a jégkészítõ kikapcsol, így elkerülhetõk a költséges, kellemetlen szervizhívások és kiszállások. A Smart Access funkcióval egy okostelefon segítségével bárhonnan ellenõrizhetõk a háztartási berendezések, így bevásárlólisták készítése helyett a szupermarketbõl lekérdezhetõ a hûtõ tartalma vagy éppen bárhonnan elindíthatjuk a mosógépet. A funkciók és a beállítások távolról is vezérelhetõk és módosíthatók, a mosási vagy szárítási ciklus befejezésekor pedig értesítés jelenik meg a felhasználó okostelefonján.

A Smart Adapt segítségével új mosási programok – pl. extra hosszú öblítés vagy csecsemõruhákhoz is alkalmas fertõtlenítõ mosás – tölthetõk le okostelefonra vagy a mosógép LCD paneljére. A Smart Grid Ready technológiával a hûtõ automatikusan módosítja a hõmérsékletét és a beállításait, ami jelentõs energia-megtakarítást eredményez. Ennek fejlettebb változata, ha közvetlenül a hûtõszekrény LCD-paneljérõl is elintézhetõ a bevásárlás. Automatikusan is rendelhetõk olyan élelmiszerek, amelyekbõl már kevés van, de az egyes termékek egyenként is megvásárolhatók.


A háttérben nem egy ûrhajó irányítópultja, hanem a sütõ van
Mindezeket összeköti a Smart Control rendszer, amivel hangvezérléssel a távolból irányíthatjuk berendezéseinket. Az eszközök tartalmai megoszthatók egymással, például az automatikus porszívó kamerájának képét az okostelefonunkon is megnézhetjük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!