2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Csigatésztát sodortak PocsajbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-10 17:29:25
Pocsaj – Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgõ võfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót.

A délelõtti órákban Vitányi István, országgyûlési képviselõ és Kecskés Gyula polgármester köszöntötték a megjelenteket, majd a tészta nyújtása és vágása után a levesbe való tészta készítése következett: minden korosztály képviseltette magát a gyerekektõl az idõsebbekig.

Több településrõl érkeztek

A Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében zajló eseményen 5 község vett részt: Bedõ, Biharkeresztes, Pocsaj, Körösszegapáti és Létavértes zömmel lányai és asszonyai tekerték a csigatésztát reggeltõl késõ délutánig. A szervezõk finom ebéddel, süteménnyel kínálták a dolgos kezûeket, akik megállás nélkül dolgoztak, így délutánra elkészült a 25 kg-os mennyiség. Szilágyi Ferenc népzenével segítette a munkát: egész nap húzta a talpalávaló zenét.

 

Zeneszó és szórakozás is volt

A nap folyamán a munka mellett mûsorokat is láthattak az ide érkezõk: felléptek az alsó tagozatos tanulók román táncokkal, versekkel, melyekre Rugan Andrea pedagógussal készültek fel. Táncolt még a helyi román néptánccsoport is, Grósz György irányításával.

A déli órákban még külön meglepetésben volt részük: egy menyasszony és egy võlegény tévelyedtek be a terembe, természetesen álruhában – nagy sikert arattak fellépésükkel.

 

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!