2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megkezdték a fekete doboz tengeralatti keresésétForrás: Index
Utolsó módosítás: 2009-06-11 22:24:35
Egy francia tengeralatjáró megkezdte szerdán a kutatást az Atlanti-óceán felett eltûnt Air France gép fekete dobozai után.

A repülési adatokat, valamint a pilóták beszélgését tartalamzó adatrögzítõk hatezer méteres mélységben feküdhetnek az Atlanti-óceán fenekén, és megtalálásukra nagyjából három hét van.

 

A fekete dobozok helyzetjelzõi még nagyjából három hétig sugározzák azt a jelet, amelyet a francia atomtengeralattjáró keres az Atlanti-óceánon. Mivel a szakértõknek még nem sikerült kideríteniük, hogy a gép pontosan hol zuhant le, az adatrögzítõk megtalálása nem lesz egyszerû feladat - ismerték el francia tisztségviselõk. "Szükség lesz egy kis szerencsére" - jegyezte meg egy francia katonatiszt még a múlt héten.

 

A mentõalakulatok eddig 41 holttestet emeltek ki az óceánból, valamint a repülõgép több darabját. A zuhanás után egy héttel megtalált holttestek és repülõgépdarabok helyzete nem segít, mert azokat az áramlások messzire sodorhatták a zuhanási helytõl.

 

Az amerikai haditengerészet két speciális berendezést küldött a területre, amelyek a fekete dobozok keresésében segítenek majd. A berendezéseket brazil hajók szállítják a tengerre, felkészítésük a küldetésre még tart. Ha sikerül nyomukra bukkani, egy speciálisan felkészített francia tudományos tengeralattjárólval fogják felhozni a fekete dobozakat, amelyek magyarázatot adahatnak arra, hogy miért zuhant le a gép.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!