2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Emlékezetessé tették az ünneplést – Rendõrségi hírek Hajdú-BiharbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-30 13:29:33
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el és 17 személyt állítottak elõ a rendõrök, köztük 4 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 személyt körözés alapján fogtak el.  

Megyénk közútjain 5 könnyû és 1 súlyos sérüléssel járóközlekedési baleset történt. Az ittasság ellenõrzések során 2 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérõ.

Határátkelõhelyeink közül Ártándon alakult ki 60 perces várakozás (2013. április 29-én 05.00-10.00 óra közötti idõben) a kilépõ tehergépjármûvek sávjában. A forgalom azóta folyamatos.

Drogériában lopott

Lopáson értek tetten egy 55 éves férfit az egyik debreceni illatszerüzletben 2013. április 29-én délelõtt.
A férfi kézkrémeket rejtett el ruházatában, majd a pénztártól fizetés nélkül távozott. Az üzletben dolgozó biztonsági õrök azonban észlelték a lopást és értesítették a rendõrséget. A helyszínre érkezõ járõrök elfogták a helyi lakost és elõállították a kapitányságra, ahol meghallgatása után õrizetbe vették. Ellenetulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Szintén lopáson értek tetten a biztonsági õrök egy 76 éves hajléktalan nõt, aki az egyik debreceni nagyáruházban (2013. április 29-én délelõtt) élelmiszert lopott. A nõt a rendõrök elfogták és elõállították a Debreceni Rendõrkapitányságra, majd meghallgatását követõen õrizetbe vették. A lopás miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

A tetõn keresztül távozott

Szerep területén – 2013. április 29-én éjszaka – szolgálatot ellátó polgárõrök egy (lakatlan) épület megbontott tetején keresztül kimászó férfit észleltek, amint a kezében egy kerékpárt tartott, miközben az épület mellett a földön fûnyíró és egyéb használati tárgyak hevertek. A látottakból valószínûsítették, hogy nem a jármû tulajdonosa próbálja az épületbõl – egyedi módon – kihozni a kerékpárját, ezért kérdõre vonták. A férfi ekkor leugrott a kb. 2 méteres magasságban lévõ tetõrõl, majd elbújt a bekerített udvaron. A polgárõrök telefonon értesítették a rendõrséget. A helyszínre rövid idõn belül megérkezõ járõr az épület mögött talált rá az ott rejtõzködõ tolvajra, akit elfogott és elõállított a Püspökladányi Rendõrkapitányságra.

M. József szerepi lakos ellen – õrizetbe vétele mellett – kisebb értékre elkövetett lopás bûntettének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

Terményt loptak a vasúti szerelvénybõl

Püspökladányban (2013. április 29-én éjszaka) a pályaudvaron egy teherszállító vagonból terményt rakodott két (29 és 41 éves) helyi férfi, amikor megjelentek a helyszínen a járõrök.

Az alkalmi rakodók – akik egy személygépkocsiba pakolták át a terményt – azonban nem önzetlenül szorgoskodtak, ugyanis engedély nélkül, saját részükre akarták megszerezni az árut. A rendõrök azonban ezt megakadályozták azzal, hogy elfogták és elõállították õket a Püspökladányi Rendõrkapitányságra, ahol meghallgatásukat követõen õrizetbe vették õket. Ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás.

Emlékezetessé tették az ünneplést

Gyermek születését ünnepelték két hajdúhadházi család tagjai 2013. április 29-én este, amely verekedésselvégzõdött. A kiérkezõ járõrök három fõt állítottak elõ a kapitányságra, két másik verekedõt pedig sérüléseik ellátásra kórházba szállítottak a mentõszolgálat munkatársai. Az elõállított három férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. L. József 30 éves, L. László 47 éves, és L. Jenõ 24 éves hajdúhadházi gyanúsítottak ellen csoportosan elkövetett garázdaságbûntettének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság folytatja el. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!