2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Lezuhant egy utasszállító - megint AirbusForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-06-30 14:38:12
Lezuhant egy Airbus 310-es típusú utasszállító a Comore-szigeteknél.

A fedélzeten az eddigi hírek szerint 154-en voltak, egyelõre nem tudni, hogy van-e túlélõje a katasztrófának. A gép eredetileg Párizsból indult - közölte az AFP.

A jemeni állami légitársaság Airbus 310-es típusú gépe az arab ország fõvárosából, Szánából szállt fel hétfõ este fél tízkor, hogy az afrikai kontinens és Madagaszkár között lévõ szigetországba vigye 143 utasát a 11 fõs személyzettel együtt. A Yemenia szerint a gép egy órával a Moroniban tervezett landolás elõtt eltûnt a radarokról. A cég tudni véli, hogy a gép a szigetországnál az Indiai-óceánba zuhant.

A fedélzeten tartózkodókról egyelõre nincs hír, így azt sem tudni, hogy túlélte-e bárki az újabb Airbus-légiszerencsétlenséget. Száná repterének illetésesei szerint a fedélzeten fõként comore-szigeteki állampolgárok utaztak.

Az AFP hírügynökség szerint a Yemenia Air gépe Párizs és Marseille érintésével indult Szánába, majd onnan tovább dél felé. A Charles de Gaulle reptéren ismét válságközpontot állítottak fel.

Egy hónapon belül ez már a második légiszerencsétlenség, ráadásul mindkettõ egy brit-francia gyártmányú Airbus gépet érte. Június 1-én a Rió de Janeiróból Párizsba tartó A330-ason 228 ember - köztük öt magyar - halt meg, amikor mindeddig tisztázatlan okok miatt az Atlanti-óceánba zuhant az Air France utasszállítója.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!