2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Hazatértek a révi találkozóraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-12 11:54:43
Rév – Hazatértek a szomszédos Bihar megye Rév településrõl elszármazott emberek.

Ebben az évben már nyolcadik alkalommal szervezték meg a községbõl elszármazottak találkozóját. Erre az összejövetelre voltak hivatalosak a Körösszegapátiak is, – mint Körösrév testvértelepülése -, akik Tarsoly Attila polgármesterrel együtt örömmel tettek eleget a meghívásnak.

Vasárnap délelõtt a zsúfolásig megtelt református templomban gyülekezett az ünneplõ közönség, ahol nt.Csizmadia Tibor Körösszegapáti református lelkipásztora prédikált. Elmondta, hogy a találkozások, az emlékek felidézése átformálja az emberek gondolkozását. Emlékezés a szülõföldre nemcsak a településrõl elköltözötteknek ünnep, hanem az otthon maradottaknak is.

Érdeklõdéssel hallgatták a templomban megjelentek az istentisztelet idején elhangzott apáti gyülekezeti tagok énekkarát. Csizmadia Tibor lelkész által vezetett kórus, melyben a fiatal és idõsebb korosztályból álló tagok egyházi dalokkal színesítették az ünnepi összejövetelt.

Késõbb a közösségi házban gyûltek össze az ünnepeltek, ahol a finom ebéd elfogyasztása után kulturális mûsor következett. Kondor Géza, Révfülöp polgármestere örömét fejezte ki, hogy a két település felvette egymással a kapcsolatot, finom Balaton vidéki borokkal kínálta a megjelenteket.

A mûsor fellépõi között nagy sikert arattak a Komádiból érkezõ citerások is. Rozsik Lajos és Pálfi Sándormagyar népdalokkal szórakoztatta a megjelenteket.

A Körösszegapátiból érkezõk nagy része még nem látta a Rév település mellett a Sebes-Körös nagyon szép szurdokvölgyét, ezért Papp Csaba helyi református lelkész vezetésével Sonkolyos település határában lévõ Nagy Magyar barlangot is megtekintették és gyönyörködtek az ottani szép tájban.

Vmirjáncki József

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!