2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Az utolsó uniós milliárdokat osztjákForrás: haon
Utolsó módosítás: 2013-09-19 12:10:05
A megye városainak szociális és funkcióbõvítõ beruházásaira közel 3 milliárd forintot szavazott meg a kormány.

Hat megyei település – Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Püspökladány, Hajdúnánás, Nyíradony és Berettyóújfalu – összesen több mint 2 milliárd forintot nyert funkcióbõvítõ városfejlesztésre – jelentették be szerdán az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség szerdai sajtótájékoztatóján.

A funkcióbõvítés célja olyan vonzó szolgáltató városközpontok létrehozása, amelyek színvonalas gazdasági, közösségi szolgáltatásaik révén a munkahelyek bõvülését is elõsegítik. A programban a legtöbbet (470 millió forint) Hajdúnánás kapta a gyógyfürdõ környezetének fejlesztésére.

Szociális városrehabilitációra Hajdúböszörmény és Hajdúhadház nyert támogatást. A forrásból a helyi hátrányos helyzetû lakosság életminõségét javítják. Mindkét település közel 400 millió forinthoz kapott a célra.

Az Unió kifutó támogatási programjából 1,5 milliárd forint érkezik belterületi utak fejlesztésére a megyébe, a legtöbbet (339 millió forint) Nyíradony könyvelheti el. Országosan egyébként a 2007-2013-as pénzügyi ciklusban a rendelkezésre álló 8200 milliárdos támogatásból eddig összesen 7871 milliárd forint odaítélésrõl határoztak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!