2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Szüreti hétvégeForrás: Rozsik Rita
Utolsó módosítás: 2013-09-23 19:37:25
A komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói idén is megszervezték a már hagyománnyá vált Szüreti felvonulást és bált, szeptember 21-én.

Már reggel 7 órától zenés ébresztõ keltette a város lakóit, déltõl pedig a Lovas pályán gyülekeztek a csikósok és a lovasok hintókkal, kocsikkal. Egy órától elindult a felvonulás összesen 14 feldíszített fogattal. A felvonulás jó hangulatban telt, a kocsikon vidám nóta szólt. Minden megállóhelyen a szervezõk pogácsával és borral kínálta az érdeklõdõket, valamint mûsorokkal léptek fel a résztvevõ helyi kulturális csoportok (Komádi Nyugdíjasok Klubja Rozmaring énekkara, „Arabykor” Városi Nyugdíjas Klub, mezõtelegdi Pacsirták Néptáncegyüttes, Körös-Körül Néptáncegyüttes, komádi csikósok, Komádi Városi Népdalkör, Csicseriborsó Gyermekciterazenekar). A hagyományokhoz híven a bíró és a bíróné (Szûcs Csaba, Szûcs Anikó) kihirdették az állomások programjait. A 7. megállóhely, a református templom elõtt a Fõtéren volt, ahol az összes fellépõ újra elõadta mûsorát.

 

A felvonulás után, az esti bálra 8 órától volt a vendégfogadás a Napközi ebédlõjében, ahova az esemény résztvevõi voltak hivatalosak. Még a vacsora elõtt egy humoros jelenettel kedveskedett a vendégeknek a Komádi Színjátszó Kompánia a Rákász Citerazenekar közremûködésével.

 

Azt est folyamán zenész gondoskodott a báli hangulatról. A mulatságon a mezõtelegdi Pacsirták Néptáncegyüttes többször is táncolt a megjelentek nagy örömére. A mezõtelegdi református tiszteletes, Szoboszlai-Gáspár István és Komádi polgármestere, Tóth Ferenc megköszönték egymásnak a fellépést és a vendéglátást is. A mulatozás hajnali 1 órakor ért véget.

 

Vasárnap, szeptember 22-én, 10 órakor ünnepi istentisztelet volt a református templomban. A mezõtelegdi református lelkész, Szoboszlai-Gáspár István hirdetett igét a gyülekezet számára. Az istentiszteletre a mezõtelegdiek is ellátogattak.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!