2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-03 15:09:47
Az október elején általános értékekhez képest 6-8 Celsius-fokkal hidegebb idõjárás várható a következõ napokban. Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerda este eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: szerda estétõl a kevésbé felhõs, szélvédett tájakon a talaj mentén fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hõmérséklet.

A meteorológiai szolgálat a honlapján azt közölte: október elejéhez képest meglehetõsen hideg és egyre szárazabb levegõ érkezik az ország fölé. Emiatt a következõ napokban a gyengén szeles vagy szélvédett területeken az éjszakai órákban egyre több helyen várható fagy, és már nem csak a talaj közelében.

Mint kifejtették, Magyarországon október elsõ hetében az átlagos maximum 19, míg a minimum 8–9 Celsius-fok körül alakul, ehhez képest mintegy 6-8 fokkal lesz hidegebb. A napi legalacsonyabb hõmérséklet csütörtöktõl vasárnapig mínusz 4 és mínusz 5 fok körül alakul, így az elõrejelzések szerint akár több alkalommal is (fõként csütörtöktõl szombatig) megdõlhet a napi hidegrekord.

Kedd éjszaka Kékestetõn már megdõlt a legalacsonyabb hõmérsékleti maximum rekordja. Az eddigi rekord 4,8 Celsius-fok volt, amelyet 1936-ban Dobogókõn mértek. Most éjjel ennél alacsonyabb maximum hõmérsékletet regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat Kékestetõn, 3,9 fokot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!