2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Idõsek köszöntése Komádiban az Idõsek VilágnapjánForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2013-10-10 19:02:01
Az Idõsek Világnapján a KOMOTTHON és az IDÕSEK KLUBJÁNAK lakóit három nemzedék is köszöntötte. A köszöntõk között ott voltak a legfiatalabbak, a Tornyos Óvoda csoportja, utánuk a Barsi Dénes Általános Iskola 6. b osztályos tanulói, az idõsebb nemzedék képviseletében pedig tiszteletüket tették az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalkörének tagjai, a Komádi Városi Népdalkör és a Komádi Nyugdíjasok Klubjának tagjai.

Elõször Ferenczi Ivett intézményvezetõ köszöntötte a bentlakó idõs embereket és a meghívott vendégeket, majd a Barsi Dénes Általános Iskola 6. b osztályának paródiás mûsora következett, ami nagy derültséget keltett és nagy tapsot kapott. Utánuk a legfiatalabbak a Tornyos Óvoda kis óvodásai aranyos, kis táncos mûsora keltett jó hangulatot. A kis ovisok még ajándékokat is hoztak az idõs embereknek. A dolgozók nevében Bóné Lajosné köszöntötte az idõseket egy szavalattal, saját versével. Õt a Városi Népdalkör népdal csokra követte nagy sikerrel ugyanúgy, mint az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub mûsorát. Az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalkörének mûsora elõtt két szavalat hangzott el: - Kolozsvári Andrásné, Kárpáti Éva: Az élet alkonyán c. verset, míg Cserép Imre a Valahová mindig tartozik az ember c. saját versét adta elõ.  Mindkét népdalkör a népdalcsokrát Szabó Sándor hegedû kíséretével adta elõ. A KOMOTTHON két lakója is mondott verset: - Pálfi Józsefné, aki 91 éves, és Szilágyi Miklósné Juliska néni, aki 89 éves. A legvégén Mike Ferencné a Komádi Nyugdíjasok Klubjának elnöke átadta Kovács Pálnénak, mint alapító tagnak, (aki jelenleg az Otthon lakója) a Klub megalakulásának 15. évfordulója alkalmából szerkesztett emléklapot. A mûsorprogramot /Fésûs Györgyné/ „Kató néni” humoros paródiája zárta, amelyen mind a három nemzedék dõlt a kacagástól.
Az otthon lakói egy – egy kis ajándékkal kedveskedtek a vendégszereplõknek. A finom sütemények elfogyasztása után még sokáig tartott a beszélgetés és a vidám nótázás.


Cserép Imre
Tudósító
/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!