2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Ismétlõdõ esõ, záporokForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-15 21:09:19
Szerdán egy hidegfront miatt sokfelé számíthatunk csapadékra esõ, zápor formájában, de helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé jelentõs mennyiségû csapadék hullhat. Hûvös, szeles idõben lesz részünk, a Dunántúlon és északon viharossá fokozódhat a légmozgás. Napközben is csak 11-16°C közé melegszik az idõ.

Távolabbi kilátások


Csütörtökön
még kissé szeles idõre van kilátás. Keleten még elõfordulhat némi csapadék, napközben is ott lesz több felhõ. Hajnalban 4 és 10, délután 14 és 18°C között alakulnak a hõmérsékletek.

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására többfelé megélénkülhet a légmozgás, de csak északon, északkeleten alakulhat ki néhol egy-egy zápor, kisebb esõ. Délután 13-19°C körüli értékek várhatóak.


A hétvégén délnyugat felõl egyre melegebb légtömegek áramlanak hazánk fölé, a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után fátyolfelhõs-napos idõben lesz részünk. Vasárnap délen akár újra 20°C közelébe szökhet a hõmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfronti hatás terhelheti szervezetünket, kellemetlen, szeles idõben lesz részünk. Fejfájásra, ízületi panaszokra, reumatikus és mellkasi fájdalmakra egyaránt panaszkodhatunk. Ne felejtsük otthon az esernyõt, a nap folyamán többször is szükségünk lehet rá!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán az ország nagy részén záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra, helyenként hirtelen lecsökkenõ látástávolságra számíthatunk! A Dunántúlon és északon viharossá fokozódó szél erõsen csökkentheti a jármûvek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!